неделя, 14 февруари 2010 г.

Крими - 14.02.2010 г. !

Плевен. Плевенските полицаи откриха канабис при спецакция в късния следобед на 12 февруари. Криминалисти от Първо РУ спрели на улица в село Гривица за проверка лек автомобил “Пежо”. В колата пътували 21-годишният шофьор от Плевен и тримата му спътници – двама плевенчани на 18 и 19 години и 24-годишен мъж от село Гривица. При последвалото претърсване в жабката на колата в кутия от цигари е открито пликче със зелена тревиста маса. При обиск и претърсване в дома на 24-годишния мъж е открит пакет със 17 канабисови семета. Допълнителна проверка установила, че 18-годишният е регистриран в полицията за притежаване на наркотици, а 24-годишният е осъждан за грабеж. Сухата трева и семената са иззети за експертизи. За престъпление по чл.354 «а» ал.3 т.2 от НК е уведомена прокуратурата.


Бургас. Служители на районното управление в Камено заловиха извършителите на грабеж от игрална зала в града. И.Т./24г./ и С.С./20г./, и двамата от същия град, се придвижвали с противозаконно отнет лек автомобил “Фолксваген Венто” с бургаска регистрация, собственост на 47-годишен мъж. Двамата са задържани с. Русокастро, община Камено. При задържането И.Т. и С.С. направили неуспешен опит да избягат. Те са задържани в РУ Камено за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.


Служители на Зонално жандармерийско поделение спрели за проверка в района на с. Порой лек автомобил “Фолксваген Пасат”, управляван от Н.Р./25г./ от Бургас. Заедно с него в колата пътувал и 29-годишният Ж.С. от Димитровград. При проверката в автомобила били открити 19 полиетиленови торбички от по 100 гр всяка с насипен тютюн, 1000 кутии цигари “Кинг” без бандерол, и 20 машинки за пълнене на цигари. Двамата са задържани в Районното управление в Поморие за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Габрово. Полицаи заловиха 26-годишен мъж, откраднал мотор “Ямаха”. Сигнал за кражбата подал 27-годишният собственик на возилото от Севлиево. Той обяснил, че непознат мъж, под предлог, че може да купи обявения за продажба мотор, поискал да го провери как работи. След като се качил на “Ямаха”-та, която била без регистрационни табели, мъжът потеглил и не се върнал. След проведените оперативно-издирвателни действия за извършител на престъплението е уличен Й.Д /26г./ от Велико Търново. Моторът е върнат на собственика. Предстои материалите по случая да бъдат изпратени в Районната прокуратура в Севлиево.


Кърджали. В ареста на Областното звено за изпълнение на наказанията е приведен вчера в 19,30 часа Ю.М./35г./. С прокурорско постановление той е задържан за срок до 72 часа. Припомняме, че Ю.М. се опита да осуети проверка и при бягство с автомобила си рани двама полицаи от РУ на МВР-Кърджали. Непосредствено след това мъжът бе задържан. От него бяха иззети незаконно притежавана ловна пушка и боеприпаси.


Добрич. Полицаи задържаха 39-годишен мъж, извършил блудствени действия с 85-годишна жена. Вчера следобед в Добрич е получен сигнал за неизвестен мъж, блудствал с неподвижна и сляпа възрастна жена. В резултат на незабавно проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда заловили извършителя - Е.А./39г./ от същия град, криминално проявен. Мъжът е глухоням. На пострадалата жена е оказана медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.


ПТП Плевен Полицията издирва шофьор, блъснал пешеходец и избягал. Служители от РУМВР – Кнежа издирват избягал от местопроизшествието шофьор, блъснал късно снощи местен жител. Пострадалият е намерен от патрулиращи полицаи в 22.35 часа паднал в близост до кръстовището на улиците “Иван Бонов” и “Пейо Яворов”. Той бил настанен за лечение в Плевенската болница с контузни рани, където по-късно починал. Шофьорът не само не е спрял след катастрофата, но е и избягал от местопроизшествието. Продължават оперативните мероприятия по установяването му и изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket