сряда, 3 февруари 2010 г.

Крими - 02.02.2010 г. !

Пловдив. Група, която се занимавала с кражби на техника, бижута и пари от домове, магазини, офиси, цехове и складове е задържана при специализирана полицейска операция на служители от ОДМВР-Пловдив, проведена под ръководството на районната прокуратура. На 31 януари, около 01.30 часа, при пореден неуспешен опит за кражба от складове в южната индустриална зона в Пазарджик са заловени Й.П./44г./, Г.С./43г./, и двамата от Костенец, и И.Н./36г./ от Пловдив. Те пътували в лек автомобил “Фолксваген Сироко”. В хода на операцията са установени и техните авери Г.А./29г./ и Л.С./36г./ от Пловдив, АА./56г./ и И.Б./37г./ от Войнягово и А.Н./34г./ от Катуница. Шестима от задържаните са криминално проявени, а по първоначални данни тартор на групата е И.Н. Мъжете са извършили множество престъпления, сред които противозаконно отнемане на микробус “Фиат Дукато” от неохраняем паркинг на ул. ”Г. Бенев” в Пловдив, кражби на цигари, пари и алкохол от магазини в Кричим. При извършените претърсвания на адреси в Пловдив и околните села са иззети множество вещи, предмет на престъпната дейност на групата. Осмината мъже са задържани в ареста за срок от 24 часа.
Пловдивската полиция издирва таксиметров автомобил, блъснал в Пловдив пешеходка и избягал. Инцидентът станал вчера следобед на бул. ”Никола Вапцаров”. Пострадалата е била откарана в болница и след медицински преглед изписана, а водачът на таксито побързал да изчезне.


Сливен. Фирма, регистрирана за таксиметрови превози, е предоставяла ефирна честота на трети лица срещу такса. Незаконната дейност е установена след разследване на служители на “Икономическа полиция” в областната дирекция, които са работили по сигнал. Иззети са счетоводни документи от офиса на фирмата, собственост на сливенчаните Ж.И./46г./ и Н.Д./44г./. Установено е, че документите са водени в нарушение на изискванията на счетоводното законодателство. Механизмът бил следният - срещу такси без договорни отношения, таксиметровите шофьори ползвали ефирната честота, а получените финансови средства оставали директно във фирмата, защото те не били декларирани пред съответните финансови институции. Така от извършваните “услуги” били реализирани годишни доходи в размер на около 150 000 лв.. Образувана е проверка срещу двамата собственици на фирмата, материалите по която са изпратени в Окръжна прокуратура - Сливен с мнение за образуване на наказателно производство.


Благоевград. Обявен за общодържавно издирване мъж с влязла в сила присъда е задържан от служителите на реда. Вчера, след проведени съвместни оперативно-издирвателни действия на екипи от Първо РУ, сектор „Криминална полиция” и сектор ”БОП” при ОД МВР Благоевград установили, че криминално проявеният З.К. /34 г./ се укрива в таванското помещение на жилищен блок на ул. „14–и полк” криминално проявения З.К./54г./ от Благоевград. Той е приведен в ОЗ “Следствени арести” Благоевград.


СДВР. Извършители на кражба на мъжка чанта с крупна сума пари и документи установиха и задържаха криминалисти от Девето РУМВР. На 14 януари ограбеният /строител на свободна практика/ потърсил помощ в полицията. Човекът обяснил, че докато ремонтирал терасата на апартамент в блок в ж.к. “Люлин”, чантата му с 4000 евро, 1200 ЩД и 1000 лева, била открадната от помещението, в което се преоблякъл. Установено е, че единият от извършителите е непълнолетен – /17г./ -Гуджо, е известен на инспекторите от Детска педагогическа стая за кражби. Със същите прояви е познат на полицаите и партньорът му - 20-годишният Т.А. Работата за документиране и на други извършени от задържаните престъпления продължава.


Кражба от магазин за хранителни стоки в кв. “Филиповци” разкриха за броени дни криминалисти от Девето РУМВР. На 26 януари управител на магазин съобщил за липсата на 250 лева от оборота на обекта, два кашона алкохол и 9 стека цигари след като намерил катинара на входната врата счупен. В хода на работата полицаите стигнали до извършителите В.О./25г./ и Д.С./21г./, неизвестни до момента на полицията. Продължава изясняването дали двамата са вършили и други престъпления.


За броени дни криминалисти от Пето РУМВР разкрили кражба на метални строителни платна от склад в ж.к. “Оборище”. Задържаните – 27-годишният И.М. и 35-годишният Т.В. са известни на полицията за кражби. Наложена им е мярка “задържане под стража” за 72 часа. След сключено споразумение от съдия при СРП И.М е осъден на 1 година лишаване от свобода – ефективно, а Т.В. – 1 година и четири месеца лишаване от свобода – ефективно.


Шумен. Крадци на метали, посегнали на междуселищния водопровод, са задържани през последните два дни. В неделя полицаи от Велики Преслав хванали двама, които откраднали метални тръби от главен водопровод в землището на с.Златар. Служителите на реда се усъмнили в поведението им и ги спрели за проверка. В каруцата им открили еднометрови стоманени и други тръби и бързо изяснили произходът им - местността “Мерата”. Там двамата “изкопчии” - 46-годишният Й.Х. от Велики Преслав и 38-годишната Г.А. от с.Златар, разкопали общо шест широки дупки, откъдето изтеглили тръбите. Мъжът, който е криминално проявен, е задържан за 24 часа. За същото престъпно занимание и в същото село, в понеделник е задържан друг известен на органите на реда - Н.Й./40г./. Полицаите от Велики Преслав установили, че предния ден той предал в пункт за изкупуване на метали в Смядово метални тръби с подобен произход. Вчера и той е задържан в РУ на МВР- Велики Преслав, образувано е досъдебно производство, наложена му е мярка от 72 часа Работата по случая продължава.


Хасково. Димитровградски полицаи иззеха 6.7 грама канабис от двама младежи. Полицейските служители извършили проверка на 19-годишните на улица Патриарх Евтимий в града минути преди полунощ. В единия намерили 6 полиетиленови пликчета от по 1 грам, а във втория – 0.7-грамово пликче. Младежите са задържани за 24 часа по образуваните досъдебни производства.


Велико Търново. Полицаи на РУМВР-Горна Оряховица задържаха трима първомайци, уличени в кражба. В нощта срещу 1 февруари триото разбило врата на гараж в Долна Оряховица и откраднало оттам множество вещи. След проведените оперативно-издирвателни действия М.Л./22г./, С.П./34г./ и В. В./27г./били установени и задържани. Част от откраднатите вещи са открити и иззети от лек автомобил „Фолксваген Поло”, управляван от М.Л., собственост на сестра му. При претърсване в колата са открити 3 пакетчета канабис с тегло около 10 гр, а в кухина на волана - 4 пакетчета с около 2 гр амфетамин. Още 300 грама канабис, укрити в кутия за обувки, са били намерени в кутия за обувки в гаража на М.Л.. Срещу тримата са образувани досъдебни производства.


Бургас. На 01 февруари, около 00.30 ч., в РУ на МВР Созопол е получен сигнал от 28-годишен мъж от с. Росен, че му е нанесен побой, при който са избити предните му зъби. След проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - М.И./44г./ от същото село. Той е задържан за срок от 24 часа в созополското полицейско управление. Продължава работата по установяване на причините за побоя.


Тази сутрин към 01.55 ч. в Пето Районно управление на МВР Бургас е получено съобщение за горящ прозорец на офис на кабелна телевизия. На място пристигналият екип от огнеборци и полицаи открили в близост до сградата парчета от счупена стъклена бутилка, както и парцал с мирис на петролен продукт. Обгоряла е PVC-дограмата и външната щора на прозореца на втория етаж на офиса. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление на МВР Бургас.


Кюстендил. Полицията в Дупница изяснява разпра, възникнала снощи между членовете на празнуваща компания. 38-годишният Й.С. нападнал с нож друг сътрапезник без ясна причина. Приятелите им успели да избият ножа от ръцете на мъжа, който от схватката пострадал леко и е настанен в дупнишката болница със съмнение за комоцио. Срещу него е образувано дознание по чл. 325 от НК в РУМВР – Дупница.

Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket