вторник, 9 февруари 2010 г.

Крими - 09.02.2010 г. !

Благоевград. Служители на РУ-Петрич задържаха обявен за международно издирване български гражданин. 47-годишният О.А. - жител на с. Тополница. Той е подсъдим за наркотрафик и незаконно притежание на наркотици и е издирван с Европейска заповед за арест от 17 ноември 2008г., поискана от Гърция. . У нас е обявен за издирване на 2 февруари тази година. Установен и задържан е с полицейска заповед за 24 часа. По данни на ОДМВР-Благоевград О.А. е криминално проявен и осъждан за наркотици. По линия на международния обмен е уведомена гръцката страна. Материалите са предадена на окръжната прокуратура в Благоевград.


Криминалисти от РУ-Гоце Делчев и колегите им от Разлог разобличиха за часове извършители на грабеж. Сигнал за инцидента бил подаден вчера в районното управление от потърпевшия. Той обяснил, че около 16 часа в с.Гърмен спрял на стоп лек автомобил, в който пътували трима мъже. Те го качили в колата и се съгласили да го закарат до Гоце Делчев. Малко преди града обаче мъжете го нападнали, взели му наличните 150 лева и го изхвърлили на пътя. Незабавно били предприети издирвателни и заградителни действия, в резултата на които малко по-късно в с.Марчево униформените задържали единия от пътниците - А.Н./44г./. В хода на разследването разложките полицаи установили автомобила и задържали шофьора - Г.Г./37г./, а тази сутрин в полицейския капан попаднал и третият участник в грабежа– И.А. от с.Гърмен. Тримата мъже са известни на полицията, задържани са с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е дознание и е сезирана прокуратурата.


Монтана. За 72 часа са задържани двама мъже, които нанесли жесток побой на свой съсед. На 6 февруари около 23.30 часа в района на ж.п. линията неизвестни нападнали и нанесли побой на 41-годишен от Монтана. Пострадалият е настанен в болница със счупен череп и лекари се борят за живота му. Криминалистите действали по "горещи следи" и задържали извършителите на престъплението - криминално проявения Б.З./38г./ и В.В./23г./ от Монтана. На двамата е наложено 72-часово задържане. Работата по случая продължава.


Пловдив. Мъж бе ранен с нож в Асеновград. Няма опасност за живота му. По първоначални данни инцидентът е станал след спор за пари, разразил се снощи около 22.30 часа в къща на ул.”Миньор”. Установено е, че при разразилата се свада Н.А./20г./ от Пловдив е нападнал и нанесъл повърхностни порезни рани в областта на главата на 48-годишния си опонент. На пострадалия е оказана медицинска помощ и е изписан за домашно лечение, а Н.А. е задържан в ареста за 24 часа.


Стара Загора. 23-годишен мъж се оплакал вчера в РУ- Стара Загора, че на 6 февруари около 20 часа неизвестни нападнали него, 20-годишната му приятелка и 24-годишен техен познат и им отнели телефони, сребърни бижута и 150 лева. От побоя 24-годишният мъж е получил леки телесни повреди. Образувано е досъдебно производство и при проведените незабавни оперативно-издирвателни действия били установени извършителите - Д.М./33г./ и З.Н./20г./. Отнетите вещи са иззети и върнати на собствениците. Работата по случая продължава.


Враца. Вчера в полицейски участък в Хайредин бил получен сигнал за инцидент с възрастен жител на с.Рогозен. На място веднага бил изпратен полицейски екип, който установил, че около 14.00 часа неизвестен съборил на земята 87-годишния мъж, откраднал му 410 лева и избягал с лек автомобил “Форд”. След проведените незабавни оперативно-издирвателни действия било изяснено, че извършител на деянието е И.И./27г./ от с.Малорад, криминално проявен, осъждан. В хода на проведеното разследване били установени и помагачите му - В.А./30г./, който шофирал форда, и П.И./32г./, и двамата криминално проявени, осъждани. Тримата били задържани в къщите им в с.Малорад. Наложена им е 24 - часова мярка “задържане под стража”. Образувано е дознание.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket