четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Крими - 11.02.2010 г. !

СДВР. При рутинна полицейска проверка, служители от Пето РУ спрели автомобил “Ауди”, шофиран от Д.И./23г./. У младия мъж патрулиращите открили 15 “бели” пластики и 7500 лева. Минути по-късно младежът предложил на полицаите част от парите и пластиките за да се освободи от отговорност. При проведените оперативни и процесуално-следствени действия е установено, че Д.И. ползва автомобила на баща си – “БМВ”, в който са намерени данъчни и митнически документи, разписки за парични преводи от други държави, копие от чужда лична карта и документи с данни на чужди граждани. При претърсването в дома на задържания са иззети 2 стационарни компютъра, два лаптопа, 3 флаш памети и едно пост-терминално устройство. Материалите по случая са докладвани в СГП. На Д.И. е наложена мярка за неотклонение за срок от 72 часа. Разследващите продължават работата за изясняване дали Д.И. е “точил” пари от чужди сметки. За него се знае, че преди време е бил задържан и у нас и в чужбина за същото престъпление. Назначени са експертизи на пластиките и документите.
Същия ден, в който 13-годишна заявила в Шесто РУ, че двама мъже я карали да проституира и многократно я насилвали, криминалистите задържали насилниците. На 8 февруари момичето успяло да избяга през прозорец от къщата, където около месец е държано насила и отишло в районното управление. По дадените от нея описания на мястото, където е била държана против волята й, криминалистите установили адреса. След организирана полицейска акция, те задържали 26-годишния П.П. и 34-годишния П.С.- криминално проявен за хулиганство. На място е направен оглед и са иззети веществени доказателства. Задържаните са привлечени в качеството на обвиняеми и им е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за 72 часа. Работата по случая продължава. При допълнителна работа по случая е изяснено, че насилниците са роднини. Единият от тях дошъл в столицата от родното си врачанско село, откъдето довел и момичето за да живеят заедно. Впоследствие двамата започнали да я използват за сексуални услуги, като я предлагали и на други мъже на паркинг в околностите на София. Момичето е полусирак и не е търсено от семейството, понеже отначало уверявало болната си майка, че е добре в София.
Трима грабители, двама от които непълнолетни, са установени и задържани от криминалисти от Първо РУ. В края на ноември м.г. тримата, маскирани нападнали 15-годишно момче и отмъкнали мобилния му телефон и 110 лева. В хода на оперативната работа, криминалисти и инспектори от Детска педагогическа стая влезли в следите на извършителите и задържали двама непълнолетни и 18-годишния И.Д. Телефонът е намерен и иззет. Материалите са докладвани в СРП. На непълнолетните е наложена мярка “Надзор на родител”, на И.Д. – мярка за неотклонение “Парична гаранция” Работата по случая продължава.
Също за грабеж на малолетен в Четвърто РУ за задържани двама 17-годишни. На 13 декември в Южния парк те заплашили по-малко момче /13г./ и със сила отнели мобилния му телефон. Извършителите не са известни до момента на полицията. Повдигнато им е обвинение за извършеното престъпление и им е наложена мярка за неотклонение “Подписка”. Работата по случая продължава.

Пазарджик. Двама дилъри на дрога са заловени от служители на сектор „Криминална полиция” при РУМВР-Пазарджик по време на полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в областния град. Вчера около 13 часа близо до мост „Атлантик” екипи от криминалисти и автопатрули спрели лек автомобил „Форд Ескорт”. В него са установени криминално проявените Х.Т./40г./ и П.П./31г./, и двамата от пазарджишкото с.Звъничево. При направения личен обиск у единия полицаите открили 29 хартиени пакетчета с кафяво прахообразно вещество. При полевия наркотест пробата реагирала на хероин. Малко по-късно, при на претърсване в къщата на П.П. са намерени още 33 дози. За случая е уведомена Окръжната прокуратура в областния град. Установени и разпитани са няколко човека, които потвърдили, че мъжете пласират дрога. „Дуото” е задържано в ареста на РУМВР-Пазарджик за срок от 24 часа, води се дознание.


Бургас. Задържан е пиян, шофьор, заплашвал служителите на реда. Снощи към 20.40 часа на ул. «Освобождение» в Камено полицейски автопатрул спрял за проверка «Форд Сиера», с бургаска регистрация, управляван от Г.Д. /40г./ от града. Видимо нетрезвен, той се е опитал да попречи на полицейската проверка и без да е предизвикан, започнал да псува, обижда и да се заканва на полицейските служители. Поведението му наложило използването на помощни средства – с белезници Г.Д. е изпробван с дрегер, който е отчел - 3,50 промила алкохол. Задържанияат е настанен в бургаския отрезвител. Работата по случая продължава от служители на Районно управление на МВР-Камено.


Стара Загора. В РУ – Стара Загора е задържан 20-годишен извършител на серия грабежи над жени. На 22 октомври м.г., около 20.30 часа 52-годишна старозагорка съобщила в РПУ, че десетина минути по-рано на бул. “Цар Симеон Велики” била нападната от неизвестен. Той със сила й отнел дамска чанта с лични документи, около 120 лв. и мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - 20-годишния С.П. от Стара Загора. В хода на разследването е изяснена съпричастността му към още два грабежа над жени, извършени от октомври досега. С.П., който е осъждан за умишлени престъпления, е задържан за 24 часа. Работата за изясняване и документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.


ОДМВР-София. Полицаи от РУ-Самоков санкционираха 24-годишен младеж за нарушение на обществения ред по време на волейболния мач от шампионската лига между отборите на професионален клуб “ЦСКА София” и полския “Ресовия”. Други трима в явно нетрезво състояние не били допуснати в залата да наблюдават спортната среща. Волейболният мач се провел снощи в зала “Арена” в града при много голям зрителски интерес. Преди началото на срещата полицаите забелязали трима мъже в нетрезво състояние, които се държали неадекватно. Те били доведени в РУ-Самоков, където е установена самоличността им – Б.Б. /26г./ от Перник и Н.З. /31г./ и И.М. /33г./ от София. Оказало се, че единият от тях не могъл да представи документ за самоличност и му бил съставен акт по Закона за българските лични документи. В местното РУ бил задържан 24-годишният Н.Н. от Самоков, който запалил факла по време на мача. Срещу него е образувана проверка по чл. 30, ал.2 от Закона за охрана на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия. На нарушителя ще бъде съставен акт. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Районен съд-Самоков. Н.Н. бил задържан с полицейска мярка за 24 часа.


Пловдив. Четирима мъже са заловени с наркотици в Пловдив вчера. При претърсване в дома на И.Д./38г./ на бул.”Васил Априлов” служители от Второ РУ открили и иззели 52.73 грама марихуана, 6.71 грама хашиш и таблетка ривотрил. В апартамент на ул.”Радко Димитриев”, обитаван от Б.С./23г./, полицаи от Пето РУ намерили 22 грама марихуана. Същия ден около 14 часа на ул.”Възход” служители от Шесто РУ заловили Ф.Й./28 г./ и С.Р./26г./ с хероин. Двамата пловдивчани са известни на полицията и осъждани. Четиримата мъже са задържани в ареста за 24 часа.


Ямбол. Вчера служители от РУМВР – Елхово проведоха полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици вещества. За незаконно придобиване и съхраняване на наркотици е задържан М.Я./25г./ от гр.Болярово. Предприети са процесуално-следствени действия в две жилища, ползвани от мъжа. В апартамент на ул. «Граничарска» са намерени и иззети 10 гр. зелено-кафява суха растителна маса, реагирала на марихуана, 11 пакетчета със семена от същото растение, два капсул-детонатора и няколко бойни и ловни патрона. При огледа и претърсването на къща и селскостопанска постройка на ул. «Крайбрежна» са иззети още 90 гр. марихуана и няколко опаковки със семена. М.Я. е задържан за 24 часа. Продължава работата по образуваното в РУ на МВР - Елхово досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от НК.


ПТП. Вчера сутринта, към 7.20 часа в РУМВР - Елхово е получен сигнал за загинал на главен път I-7, на разклона за с. Гранитово, община Елхово. При процесуално-следствените действия и издирването полицейските служители установили самоличността на починалия - 69-годишен от с.Гранитово. Събрани са данни, че той е жертва на пътен инцидент, при който извършителят е напуснал местопроизшествието. Продължава разследването по случая. В РУ на МВР - Елхово е образувано досъдебно производство.


ПБС. През вчерашния ден звената за ПБС при СДВР и ОДМВР са реагирали на 79 сигнала за произшествия, от които: 29 пожара и 50 аварийно – спасителни дейности. Към 12 часа звената за ПБС при СДВР и ОДМВР са участвали в локализирането и ликвидирането на 29 произшествия. Към момента продължава работата по 25 аварийно – спасителни и помощни операции, предимно отводнявания.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket