вторник, 16 февруари 2010 г.

Крими - 16.02.2010 !

СДВР. Двама извършители на улични грабежи са разкрити от служители на Шесто и Девето РУМВР. 20-годишният Н.А. от Враца, пребиваващ в столицата без адресна регистрация, нападнал 54-годишна жена на ул.”Войводина могила” и насила отнел чантата й с мобилен телефон и документи. Криминалистите успели да влязат в дирите му и да го задържат. Повдигнато му е обвинение по чл.198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 500 лева. В Девето РУМВР пък подал жалба бащата на 12-годишно момче. Той съобщил, че синът му бил пребит и ограбен от непознат мъж на автобусна спирка в района на метро станция “Обеля”. В престъплението е уличен 40-годишният Б.К., известен на органите на реда, който е задържан под стража за 72 часа.
Само седмица от престъплението до наказанието – добрият пример е от практиката на Пето РУМВР. На 8 февруари, при бързи заградителни действия след сигнал за извършени кражби, полицейски патрул задържал и отвел в районното управление 32-годишния С.О. от гр.Септември и 27-годишния Д.А. от пазарджишкото с.Ново село, осъждани вече за кражби. Час по-рано двамата рецидивисти разбили катинарите и обрали мазетата в жилищен блок в жк. “Сухата река”. Отнели авточасти, метално менгеме, велосипед, строителни инструменти, електроматериали и други вещи. Повдигнато им е обвинение по чл.196 от НК и вече им е наложено ефективно наказание – лишаване от свобода за година и осем месеца.
Друг рецидивист, специализирал се в кражби на вещи и части от автомобили, бе разкрит и задържан от служители на Второ РУМВР. За три дни са регистрирани четири случая в актива на 23-годишния М.В. – всичките в жк.”Надежда”. През периода 21 - 23 януари той разбил две коли “Ровър”, “Тойота” и “Форд”, паркирани в квартала, като задигнал CD-плеъри и други вещи. Материалите за престъпната му дейност са докладвани в СРП.
Тази нощ в 23.35 часа на тел.166 се обадил 30-годишен жител на Казичене, който заявил, че открил три кирки, забити в личния му автомобил “Опел Корса”. Колата била паркирана пред дома му. Извършен е оглед на място, иззети са веществени доказателства. Потърпевшият е собственик на кафене в селото, не е регистриран за криминални прояви. Криминалисти от Осмо РУМВР разследват случая.
Около 2 часа тази нощ в СДВР е получен сигнал от институт “Пирогов” за постъпил 23-годишен младеж, неизвестен досега на органите на реда, с две прободни рани в лявата подбедрица и седалище. По данни на медиците, няма опасност за живота му. Нараняването е причинено при сбиване на пострадалия с непознат младеж в нощен клуб на ул.”Шипка”. Извършителят избягал от мястото на инцидента. Служители на Първо РУМВР работят по случая.


ОДМВР-София. Сигнал за отвличане на 23-годишен мъж вдигна на крак полицаи от РУ-Елин Пелин на 11 февруари вечерта. От начало той опита да заблуди служителите на реда. Впоследствие се оказа, че се касае за грабеж . След бързата реакция на полицията още на следващия ден са установени и задържани двама жители на с. Равно поле. Съобщението е получено на на тел. 112. Изпратеният на място автопатрул открил потърпевшия на пътя край селото със завързани ръце и свалено яке, а пред полицаите той споделил, че поддържа хомосексуални контакти с младежи, с които се познавал от състезания по гребане, но кантактували единствено по интернет. Спретнали си оргия в кв.”Панчарево”, а след като двамата му партньори си тръгнали, го оставили на спирка в с.Лозен. Докато чакал рейса, спрял л.а. “Фолксваген Пасат”, в който пътували двама маскирани. Единият слязъл, бил го, насила го вкарал в колата, след като му завързал ръцете, взел портфейла му със 150 лв., лични документи, кредитни карти и ключове, а малко по-късно го изхвърлил от колата. В хода на разследването станало ясно, че разказаното от потърпевшия не отговаря на истината. Установено било, че в сайт за хомосексуалисти се запознал с младеж на неговата възраст. Двамата се уговорила да се срещнат на автобусната спирка на № 72 до хотел „Плиска”. Там бил и друг непознат, тримата се качили в тъмен “Фолксваген Пасат”. Докато търсели усамотено и удобно за секс място, стигнали до с.Лозен, а след това до Нови хан. След като подминали селото, отбили от пътя и след побой му отнели портфейл с около 9 лева, кредитни карти и ключовете от жилището, след което го изхвърлили от колата и потеглили. Полицаите бързо стигнали до извършителите на грабежа - М.Г. /22 г./ и Л.Б. /20 г./ от с. Равно поле. Нападателите са задържани с полицейска мярка за 24 часа, по случая се води досъдебно производство.Полицаите иззели и компютъра на М.Г, назначени са експертизи за установяване на наличната информация и кореспонденция.


Пловдив. Съпрузи бяха заподозрени в грабеж, извършен в Пловдив. Вчера около 14 часа Т.И./66г./ и Н.Д./59г./ отишли в апартамента си на ул.”Капитан Георги Цанев”, даден под наем за да приберат месечната сума от наемателя. В дома, обаче заварили само 19-годишната му приятелка, която отказала да плати. Тогава хазяите бутнали момичето на земята и взели от жилището лаптоп и мобилен телефон. След получения в полицията сигнал за случилото се, полицаите установили нападателите. Работата по случая продължават служители от Второ РУ.


Стара Загора. 37-годишна, ранила мъж с нож, е задържана вчера от полицаи в Казанлък. На 13 февруари към 12.30 часа в районното управление в града е съобщено за ранен в гърдите 48-годишен мъж. При първоначалното изясняване на случая е установено, че инцидентът е станал около 5 часа същия ден в апартамента на потърпевшия в ж.к.“Изток”. След употреба на алкохол между домакина /48г./ и негова позната възникнал скандал, при който жената го пробола с нож в гърдите и напуснала жилището. Пострадалият е настанен под наблюдение в казанлъшката болница, без опасност за живота. При проведените оперативно-издирвателни действия полицаите стигнали до извършителката 37-годишната Д.К. от Казанлък. Работата по случая продължава.


Плевен. Задържаха телефонни измамници – гастрольори в Плевенско. Снощи около 23:10 часа полицейски автопатрул от РУМВР-Кнежа спрял за проверка лек автомобил «Форд», зад чийто волан бил 21-годишен от с.Бъркач, а в колата пътували 22-годишен от село Горни Дъбник и 38-годишен от Кнежа. Изяснено е, че мъжете извършили телефонна измама на 15 февруари около 22.10 часа. Те се обадили на 77-годишна от Кнежа и приложили познатата схема за катастрофа на дъщеря й. Възрастната жена успяла да събере 600 лева и ги предала в уговореното време на измамниците. Незабавно след подаден сигнал в полицията в Кнежа са предприети бързи действия и е засечен фордът, с който се придвижвали мошениците. Жената запомнила лицето на мъжа, на когото предала парите и при претърсване 600-те лева били открити у него. Проверка установила, че 38-годишният е регистриран в полицията за хулиганство и е осъждан. Извършителите са задържани за 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК.



Пазарджик. Трима непълнолетни и двама малолетни, извършили кражба са задържани от служители на РУМВР-Пазарджик. Снощи в дежурната част на РУМВР-Пазарджик е получен сигнал за съмнителна група младежи близо до склад в областния град. Незабавно към мястото се насочили дежурни автопатрули, които след проведените заградителни мероприятия заловили петима тийнейджъри на възраст между 13 и 16 години, всичките от Пазарджик. Те били спипани докато правили опит да откраднат 80 кутии с прах за пране от рампата на склада. В хода на разследването се установило, че „петорката” е автор и на друга кражба от същото място, станала преди няколко дни. Тогава те успели да отмъкнат 48 кутии с прах, които продали и разделили печалбата. Тийнейжърите са предадени за работа на инспектор „Детска педагогическа стая”. По случая е образувано бързо полицейско производство.


Благоевград. Полицаи от Петрич разобличиха извършители на кражби от машини за кафе. Вчера в РУМВР-Петрич управител на фирма сигнализирал за разбити 5 автомата за кафе, негова собственост, поставени на различни места в Петрич. Извършителите разбили кафемашините и задигнали оборотите, като нанесените щети са за около 1000 лв. Полицаите незабавно предприели издирване и влезли в следите на Х.З.(19г.), Г.Г.(21г.), Д.М.(31г.), К.Г.(22г.) и Е.Г.(19г.) от Петрич, които са задържани. По случая в РУ МВР е образувано полицейско дознание.
Благоевградски полицаи задържаха група непълнолетни грабители. В хода на оперативно-издирвателните действия по жалба за грабеж на дамска чанта, извършителите са установени. В районното управление са доведени четирима непълнолетни грабители, всички от Благоевград. Тарторът им многократно е задържан и настаняван в специализиран интернат, откъдето системно бяга. Момчето е задържано с полицейска заповед за 24 часа във Второ РУМВР. Работата по случая продължава.

Служители на РУ МВР Сандански извършват проверка след получена информация от медици за упражняване на домашно насилие върху 2- годишно момченце. На 16.02.10г в РУ МВР е постъпил сигнал, че родителите на 2-годишно дете от гр. Сандански са потърсили лекарска помощ в ЦСМП, след което детето е транспортирано за ИСП „Пирогов”. Там то е оперирано по спешност . Родителите на момченцето - К.Т.(37г ) от гр. Сандански и Х.Н.(22г) от гр. Петрич са доведени в РУ МВР Сандански . Снети са им обяснения. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана прокуратурата.


Кюстендил. Тази нощ със съдействието на автопатрул на “Гранична полиция” са задържани двама перничани за кражба на трансформаторно масло. В багажника на автомобила им “Фолксваген Голф” са открити 7 двайсетлитрови туби с гориво, инструменти за отваряне на трафопостове и източване. О.Н./28г./ г. и А.Б./35г./ са установени в землището на с. Габрашевци. Те ще останат в полицейския арест 24 часа. Работата по случая и установяването на съпричастността им и към други извършени кражби в Треклянско продължава в РУМВР – Кюстендил.


Сливен. Сливенски полицаи разследват грабеж, при който снощи двама неизвестни нападнали минимаркет в сливенския квартал „Младост”. Около 19.30 часа в РУМВР - Сливен 32-годишната Ц.Н., собственик на магазин за хранителни стоки съобщила, че минути по-рано двама неизвестни с маски нахлули в търговския обект. Те заплашили с пистолет продавачката и отмъкнали 350 лв. от оборота на мини-маркета. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство.


Бургас. Само в рамките на няколко часа бургаските полицаи разкриха извършител на убийство. Вчера около обяд в полицията е получен сигнал, че в постройка на ул. «Климент Охридски» е открито тялото на мъж. След извършен оглед на мястото на произшествието са предприети оперативни действия, при които е установена самоличността на 55-годишния мъж – Д.И. от гр. Бургас. При аутопсията са открити множество удари по главата и следи от душене. Веднага е сформирана следствено-оперативна група, която бързо влиза в следите на извършителя – З.К. /49г./ от с. Русокастро. Според версията на задържания мъж, късно вечерта на 14 февруари, след употреба на алкохол, между двамата мъже възниква спречкване, което прераства в бой. С множество удари З.К. успял да събори на земята Д.И. и започнал да го души. След като окончателно надделял над жертвата си 49-годишният мъж подал сигнал в полицията, че е открил тялото на непознат мъж. Той се опитал да заблуди пристигналите на място служители, че не познава жертвата. З.К. е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК. Работата по случая продължава.


ПБС. Вчера към 17.05 часа в столичната противопожарна служба е получен сигнал за намерени две тела на загинали при пожар в гр.Нови Искър – кв.Славовци”. Към адреса е насочени специализиран противопожарен автомобил и дежурен от столичната служба. С пристигането на място огнеборците установили, че в стая на едноетажна къща е горял огън, който е засегнал мебели в помещението – матрак, гардероб, дрехи. Открити са телата на двама загинали - най-вероятно живелите на адреса 44-годишен и 83-годишна /майка и син/ . Тебили намерени по-рано вчера следобед - около 17 часа от брат на загиналия. Предстои изясняване на причините за възникналия пожар, който според експертите, най-вероятно се е разразил преди около два дни. Води се разследване в СДВР.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket