вторник, 23 февруари 2010 г.

Крими - 23.02.2010 г. !

СДВР. Криминалисти от СДВР и Първо РУМВР предотвратиха опит за извеждане на две деца и продажбата им извън страната. В края на миналата седмица сигналът бил подаден от 24-годишната майка. Тя споделила тревогата си с полицейските служители от СДВР, специализирани за работа с непълнолетни. Разказала, че 26-годишният Н.Н., с когото живеела на съпружески начала, се подготвял да замине за съседна на България държава и да продаде там петгодишното момиченце и тригодишното момченце, на които бил биологичен баща. В хода на разследването се изяснило, че миналата година двамата родители заминали в друга европейска страна, където се родило най-малкото им дете – момиченце. Бебето било продадено като станало на три месеца. Материалите по случая са предадени на СРП. Срещу Н.Н. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.159А и е задържан под стража за 72 часа. На майката и двете деца е предоставена полицейска закрила.
Трима криминално проявени, извършили поредица грабежи и кражби, са разкрити и задържани от служители на Девето РУМВР. От началото на годината Д.Д. /17г/, Р.М. /18 г./ и 20-годишният Б.С. имат в актива си 9 престъпления, документирани вече от криминалистите. Шест от тях са грабежи от магазини в кварталите ”Люлин”, “Илинден”, “Свобода” и Банкя, останалите – кражби на охранителни камери от частни домове. Тримата в различно съучастие вършели нападенията обикновено към 21.30 часа. Влизали, когато няма клиенти, привеждали в безпомощно състояние продавачките и отнемали парите от оборота, както и други вещи. Образувано е досъдебно производство. Извършителите признават авторство и на други престъпни деяния в столицата.
Въоръжен грабеж, извършен преди месец в магазин на бул.”Македония”, бе разкрит от служители на Шесто РУМВР. На 24 януари към 2.40 часа четирима маскирани нахълтали в денонощния търговски обект и заплашили с нож продавача. Съборили го на земята и отнели от касата пари, както и два мобилни телефона и стекове с цигари и алкохол. Четиримата на възраст 18-20 години са арестувани, открити и иззети са маските и един от ограбените телефони. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Служителите на реда заловиха извършителите на поредица взломявания на кафе-автомати в града. На 17 февруари в РУ–Стара Загора е получен сигнал за четирима, които разбиват кафе-автомат на ул. “Ангел Кънчев”. Изпратените на място полицейски екипи заловили близо до местопрестъплението Ю.Г. /20г./ от с. Бъдеще, С.В./18г./ от Стара Загора и 16-годишно момче от същия град. Тримата са задържани за 24 часа. В хода на разследването е установено, че в периода от началото на годината до задържането им, младежите, заедно още две непълнолетни момчета на 14 и 16 г. са извършили множество взломни кражби от кафе-автомати в различни части на Стара Загора. До момента е документирана съпричастността им към 11 злодеяния. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.


Пловдив. Девойка бе заловена непосредствено след извършена от нея кражба в Раковски. Вчера в районното управление 76-годишна жена се оплакала, че около 14 часа същия ден пред дома й две непознати жени предложили да й продадат одеала. Докато траел пазарлъкът, една от “търговките” успяла да се промъкне в къщата и да открадне портмонето на пенсионерката, в което имало 30 лева и два купона за хляб. Полицаите установили, че кражбата е извършила 18-годишната С.Г. от Чешнигирово.
Четирима мъже бяха заловена в момент на кражба в с.Иван Вазово. Вчера в РУ-Хисаря кметът на селото подал сигнал, че в гробищния парк непознати мъже товарят железа в бус. Пристигналите на място полицаи установили, че от няколко гроба са демонтирани и взети декоративните метални огради. Извършителите - Я.А./24г./, Д.Д./31г./, Г.А./39г./ и Г.А./28г./ от град Баня, са задържани в ареста за 24 часа.


Кюстендил. Вчера в РУМВР – Бобов дол е задържан 29-годишен мъж за извършена кражба на около 80 кг алуминиеви проводници и намотки от трафопост, които предал на пункт за изкупуване на отпадно желязо. Мъжът, който е известен на полицията за кражби и е осъждан, ще остане в полицейския арест за срок от 24 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други извършени кражби в Бобовдолско продължава в местното РУМВР.
Кюстендилски полицаи задържаха в момент на извършване на кражба на болтове и метални планки от ж.п. гара Долно село П.С./35г./ от с. Гърляно и Х.Д./33г./ от Кюстендил. Двамата мъже се придвижвали с лек автомобил “Лада Нива”. Те ще останат в ареста на РУМВР – Кюстендил за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Установяването на двамата крадци е осъществено със съдействието на гранични полицаи.
Служители на Полицейския участък в кв. “Изток” откриха и иззеха от 27-годишния С.Б.–Таши три пакетчета със субстанция, реагирала на хероин при направения полеви наркотест. Мъжът, който е известен на полицията като извършител на кражби и употребяващ наркотици, е задържан за от 24 часа. Работата по установяване на съпричастността му и към други кражби продължава.


Благоевград. Полицията изяснява обстоятелствата около пиянски скандал в с. Плетена, завършил с трима пострадали. Тази нощ, около 1.20 часа в районното управление на Гоце Делчев е получен сигнал от Центъра за спешна медицинска помощ за постъпили при тях трима мъже с прободни рани. Незабавно е изпратен полицейски екип, който установил, че мъжете са пострадали след сбиване пред селската кръчма. Пострадалите - А.Б./33г./, Д.К./29г./ и К.У./36г./, са жители на Плетена. Тримата са настанени в болницата в Гоце Делчев, като А.Б. е с опасност за живота. В РУМВР-Гоце Делчев с полицейска заповед за 24 часа е задържан 36-годишният Н.К. от същото село. По случая е образувано полицейско дознание и е сезирана прокуратурата.


Бургас. На 21 февруари в момент на кражба на 20 л дизелово гориво от резервоара на товарен автомобил “Мерцедес Актрос” са задържани П.В./19г../, Х.А./20г./ и 17-годишен младеж. При извършения оглед са иззети две пластмасови туби с вместимост 30 л и ръчна помпа за източване на гориво. При допълнително проведените оперативно-следствени действия е установено, че в периода от декември м.г. до залавянето им, тримата млади мъже, в съучастие с Н.С./20г./ от Бургас, са извърши още шест кражби на дизелово гориво. Групата действала главно в часовете от 21 до 22.30 и е отнела над 300 л дизелово гориво от товарни автомобили, паркирани в района на Нова зеленчукова борса, Кауфланд и Кроношпан. Работата по документиране на случаите продължава Второ РУ – Бургас.


ОДМВР-София. Служители от ПУ-Боровец към РУ-Самоков и техни колеги от РУ-Костенец заловиха мъж и жена, успели да измамят с фалшиви банкноти от 50 лв. трима магазинери в Боровец и Долна баня. Софиянката Ю.С./34г./ и приятелят й Х.Х./32г./ от Сливен са задържани за 24 часа. При огледа на автомобила “Фиат Стило”, с който се придвижвали, били открити и иззети още три фалшиви банкноти и касови бележки от магазинната мрежа в страната /в Дупница, Кюстендил, Нова Загора, Ямбол/, където вероятно са пласирали неистинските банкноти. Вчера следобед в ПУ-Боровец е получен сигнал от собственик на павилион на пътя Самоков - Костенец. Той се усъмнил в 50-левова банкнота, с която платила непозната жена, купила две кутии цигари. Много бързо тя се качила в тъмна кола, шофирана от мъж и двамата отпрашили към Долна баня. Наблюдателният магазинер успял да види цифрите от номера на колата, с което много помогнал на полицаите. След бързата реакция на служителите от двете районни управления, издирваният автомобил бил открит в Долна баня, а возещите се в него – задържани. В хода на разследването полицаи и техни колеги от териториално звено “БОП” към ОДМВР-София установили още два хранителни магазина в Долна баня, където дамата “прокарала в обръщение” фалшиви банкноти от 50 лв. – от едното място закупила ракия, а от другото - водка и портокали. По случая се води досъдебно производство по чл. 244 от НК. Разследващите продължават работата по случая.


Търговище. Полицаи задържаха извършителите на грабеж от пощенска станция в Опака. На 19 февруари А.А./30г./ и А.А./27г./, и двамата от същия град, откраднали 1200 лв. След проведените оперативно-издирвателни действия те са задържани в РУМВР-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР.


Плевен. Полицаи от Червен бряг са установили, че двама братя от с.Радомирци /15 и 20 години/ противозаконно отнели паркиран на софийска улица товарен автомобил “Фолксваген”. След подадена жалба от собственика – 46-годишен столичанин, е организирано разследване и откраднатата кола е намерена в плевенското село. При огледа е установено, че от “Фолксваген”-а са откраднати фирмени документи, както и акумулатор и касетофон. Извършителите са регистрирани в полицията за кражби. Задържани са за 24 часа, като 15-годишното момче е настанено в помещение за полицейска закрила на малолетни и непълнолетни. Работата по случая продължава.
С хероин в Плевен е задържан 27-годишен. На 22 февруари около 12 часа на улица “Христо Бръмбаров” при полицейска проверка плевенчанинът изхвърлил на земята синьо полиетиленово пликче с неправилна форма. При извършения полеви тест съдържанието на пакетчето реагирало на хероин. Мъжът не е криминално проявен. Той е задържан е за срок от 24 часа във Второ РУ – Плевен. Материалите са докладвани на прокурор.


Шумен. Вчера около 9.30 часа, в Районно управление “Полиция” – Велики Преслав е получен сигнал от 55–годишен шуменец, че в къщата му в с.Златар е проникнато с взлом и от там са откраднати металнапосуда и инструменти и проводник. За изясняване на случая в селото е изпратен полицейски екип и е извършен оглед. При обход на обслужвания от тях район криминалисти от районното управление в Шумен забелязали в двор на бул. “Велики Преслав” в града, че 32-годишният И.И., който е криминално проявен, демонтира метални части. За произхода им дал противоречиви обяснения. Служителите на реда предприели действия за установяване на произхода им. В хода на проведените действия те получили информация от колегите си от Велики Преслав, че вещи с подобно описание са отнети от къща в с. Златар. В гараж и избено помещение на адреса са намерени и другите откраднати вещи. На основание чл. 63, ал.1, т.1 от ЗМВР И.И е задържан за срок от 24 часа в Районно управление Велики Преслав. Работата по случая продължава.
На 22 февруари, около 23.00 часа, на кръстовището на ул. “Марица” и “Климент Охридски” в Шумен пътник в преминаващ таксиметров автомобил през отворен прозорец отправил обидни и цинични изрази към полицейски служители, които охранявали обществения ред и осигурявали пътен контрол. Автомобилът е последван от служебния полицейски автомобил и е спрян за проверка. Установено е, че обидите е отправил 33-годишният Т.М. от същия град. При проверката той се държал арогантно с полицейските служители. Мъжът бил отведен в районното управление, където продължил да се държи агресивно и счупил дървен плот. На основание чл. 63, ал.1 от ЗМВР Т.М. е задържан за срок то 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.


Монтана. Шест отбранителни гранати са открити в частен имот в град Чипровци. 51-годишен мъж от града открил при ремонтни дейности на плевня в имота си 4 отбранителни гранати тип "бухалка" с дължина около 30-35 см и диаметър около 7 см, по които имало видими следи от корозия. Мъжът отнесъл намерените гранати в сградата на общинска администрация, която незабавно била затворена от полицейските служители, а на собственика е издадено писмено разпореждане да преустанови ремонтните дейности в плевнята. Районите на общинския център, където се помещава и ПУ-Чипровци и плевнята, са останали заградени и под охрана от полицаи до пристигане на служители на МО. Служители от военното поделение в град Враца са иззели и унищожили чрез взривяване откритите от местния жител четири гранати, както и още две, открити от последвалото разузнаване в плевнята от служители на министерството на отбраната. /снимка/


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket