четвъртък, 25 февруари 2010 г.

Крими - 25.02.2010 г. !

Перник. Перничанин е задържан за опит да подкупи държавен служител. Л.И. /49 г./ се явил на психотест в сградата на Държавната автомобилна инспекция в града. За да избегне късането той поставил между изпитните листа 4 банкноти от по 50 лева. Незабавно била уведомена “Икономическа полиция” в областната дирекция. Образувано е досъдебно производство. Работата по документиране на случая продължава.


Стара Загора. В момент на взимане на подкуп, служители на “Икономическа полиция” в областната дирекция задържаха уролог. Акцията е проведена, след разследване на подаден от гражданин сигнал, че 42-годишният лекар Е.Г. му е поискал 650 лв. за да оперира негов роднина. В резултат на внимотелно планираните действия под ръководството на Окръжна прокуратура, вчера медикът попаднал в полицейския капан. Той е задържан непосредствено след взимане на подкупа в болничното заведение, в което работи. Срещу Е.Г. е образувано досъдебно производство и е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 301 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава.


Вчера в РУМВР бил получен сигнал от 31-годишен старозагорец, че предната вечер докато пазарувал, неизвестен му откраднал мъжка чантичка с лични документи, банкови карти, 1000 евро и 480 лева, поставени в количката. При проведените бързи оперативно-издирвателни действия е задържан 18-годишният А.К. от Стара Загора. Той бил засечен докато шофира л.а. «Нисан», който веднага след кражбата закупил на старо. Оказало се, че тийнейджърът не притежава и свидетелство за правоуправление. АК. е осъждан 12 пъти като непълнолетен за кражби на територията на различни области. Наложена му е 24-часова мярка, образувано е досъдебно производство и му е съставен акт за управление на кола без свидетелство за управление. Работата по документирането на цялостната му престъпна дейност продължава.


Около 12.20 часа вчера в РУМВР – Казанлък бил получен сигнал от спешния център в града, че е постъпила жена с травми след нанесен побой. При извършената проверка на място било установено, че около 22.30 часа на 22 февруари при възникнал скандал в дома й в с. Ветрен, П.А./43г./, след употреба на алкохол, се нахвърлил върху 30-годишната жена, с която живеел на семейни начали и двете й деца – на 4 и 10 години. От побоя дъщеричката й е получила разкъсно-контузна рана на главата и охлузвания на челото, носа и двете подбедрици, а братчето й - травматични отоци и охлузвания по главата. На децата е оказана амбулаторна медицинска помощ, предоставена им е полицейска закрила и със съдействието на Отдела за закрила на детето са настанени в социално заведение. Майката е приета за лечение в старозагорската болница с разкъсно-контузна рана на главата, комоцио и счупване на лявото бедро, без опасност за живота. П.А. е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.


ОДМВР-София. 8-месечно момиченце е настанено в Института “Пирогов” без опасност за живота, задържана е неговата баба – С.И. /43 г./ от Ихтиман. Сигнал за инцидента е получен в местното районно управление малко след 16 часа вчера от местен жител. Той съобщил, че от съседния апартамент се чуват неистови детски писъци. На място веднага пристигнал полицейски екип, който заварил потресаваща картина – бебето било в кръв, а бабата – пияна. При извършения оглед те открили по тялото на детето множество следи от нанесен побой. Момиченцето светкавично било отведено в болницата за оказване на медицинска помощ, а С.И. е задържана с полицейска мярка за 24 часа. В хода на проведените действия е установено, че майката и бащата на детето излезли за малко и оставили рожбата си на грижите на бабата. Работата по документирането на случая продължава.


Двама са задържани за нанесен побой над полицай, а трети техен съучастник се издирва. Инцидентът е станал снощи около 19.00 часа на ул.”Павел Вежинов” в Долна баня. По първоначални данни всичко започнало от лек пътен инцидент. Лек автомобил “Фолксваген Пасат”, докато задминавал паркирано “АУДИ-80”, шофирано от служител на РУМВР-Ихтиман, който не бил по това време на работа, счупил страничните огледала. След удара шофьорът на фолксвагена Б.С./29г./ и спътникът му В.С./55г./ изскочили от колата и се нахвърлили с юмруци върху полицая. Към тях се присъединил и техен познат - В.С. /31 г./. Все пак полицаят успял да подаде сигнал в районното управление и на място пристигнали полицейски екипи, които задържали пътника в колата и техния помощник. При вида на полицаите шофьорът успял да изчезне, а 31-годишният оказал яростна съпротива и успял да скъса светлоотраизтелната жилетка на единия от полицаите. На пострадалия е оказана медицинска помощ. Образувано е досъдебно производство, работата по случая продължава.


Благоевград. Криминалисти от областната дирекция задържаха криминално проявен, обявен за общодържавно издирване. Днес в Петрич е задържан В.П.(35г.) с прякор Бахамата от Дупница, който от известно време пребивавал в Петрич. Той е обявен за общодържавно издирване след влязла в сила присъда. В.П. е осъждан. Открит от криминалистите в жилището на петричанина Т.П., също криминално проявен. Задържаният е преведен в следствения арест.


Бургас. Снощи около 21 часа в оперативната дежурна част на Второ РУ – Бургас бил получен сигнал, че в местността “Герена” в кв. “Ветрен” е ранена жена. Изпратеният на място полицейски екип установил, че на 49-годишната е с порезна рана в областта на дясното рамо. Тя била веднага открана в болница. При огледа било установено, че порезната рана е нанесена с кухненски нож и така полицаите бързо влезли в следите на извършителя – съпруга й М.Г. /48г./. Той е задържан, а по случая е образувано досъдебно производство.


Вчера в с.Равнец криминалисти от ОДМВР- Бургас и техни колеги от полицейския участък в Долно езерово са задържали С.М./34г./, А.С./34г./, М.И./22г./, С.П./65г./ и Х.Н./42г./ в момент на изкупуване на части от цветни и черни метали. Те нямали необходимите документи, които се изискват по нормативен акт за извършване на такава дейност. Мъжете се придвижвали с лек автомобил “Мазда”. Металните части те транспортирали в товарен автомобил “ДАФ”, управляван от 52-годишен мъж. При последвалите процесуално следствени действия са иззети около 5 тона метални елементи. Установено е, че те са откраднати от авиацонни укрития, а тяхната стойност е около 12 000 лв.. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая за установяване на извършителите на кражбата продължава Второ РУ МВР – Бургас.


Пловдив. Пловдивчанин бе заловен като заподозрян в три взломни кражби от автомобили. В ареста за 24 часа е задържан О.К./ 28 г./, който е известен на полицията и осъждан. За него са събрани данни, че този месец от леки автомобили, паркирани на бул.”6-ти септември”, на ул.”Славянска” и на бул.”Цариградско шосе” в Пловдив е откраднал три авто CD плеъри. Мъжът е задържан в ареста за 72 часа.
Стоки, носещи запазени търговски марки без разрешението на правопритежателите, иззеха вчера служители на Икономическа полиция от два търговски обекта в Пловдив. При проверка в магазин, собственост на Е.П./40г./ и в магазин на ул.”Гладстон” на С.В./38г./ били иззети 40 дамски дънки, 15 якета, 3 шала, 7 чанта, 3 колана и 19 блузи от марките “Miss sixty”, “Killah”, “Louis Vuitton” и “Energie”. Образувани са досъдебни производства.


Пазарджик. Млада жена от септемврийското село Семчиново, продавала маркови спортни стоки, е задържана в ареста на районното управление. Вчера около 11 часа полицаи извършили проверка в магазин, собственост на Н.П./33г./. Там били открити спортни комплекти от марките “ADIDAS”, “PUMA” и “KAPPA”. Дамата не притежавала разрешението на представителя на съответните марки в страната ни. Дрехите са иззети, а срещу собственичката им е образувано полицейско производство.


Септемврийските полицаи установиха непълнолетен, който откраднал дебитна карта и изтеглил от нея пари. За инцидента съобщила в РУМВР – Септември 40 годишна жена. В хода на разследването било установило, че извършител на престъпното деяние е 14-годишният й племенник, който изтеглил от банкомат 170 лева. Непосредствено след това похарчил парите, а дебитната карта унищожил. Образувано е дознание, а непълнолетния е предаден на инспектор „Детска педагогическа стая”.


София. Двама мъже и непълнолетен са установени и задържани за броени дни от столични криминалисти. На 21 февруари в кв.“Абдовица” 46-годишен бил нападнат от непознати, които го били и му отнели чантичка с документи, 200 лева и два мобилни телефони. Два дни по-рано при слизане на трамвайна спирка друг мъж установил, че е останал без портфейл и документи. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия служителите на реда задържали Б.Й. /59г./, К.Б./22г./ и 17 –годишен младеж. Б.Й. е вече осъждан за джебчийство и на 23 февруари той получил нова присъда - девет месеца ефективно лишаване от свобода. Другите двама са криминално проявени за кражби и грабежи. Наложена им мярка за неотклонение за 72 часа. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.


Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket