вторник, 25 януари 2011 г.

Жестоко убийство разтърси русенското село Хотанца

Жестоко двойно убийство в русенското село Хотанца

Жестоко убийство разтърси русенското село Хотанца. Жертвите са мъж на 72 години и 65-годишната му съпруга. Според информация от полицията цялата къща е била в кървави следи, предаде кореспондентът на БГНЕС в Русе.

Съпрузите са намерени в различни помещения, в различни пози, с множество наранявания по главите, фрактури на черепите и обилна кръвозагуба. По първоначални данни травмите са нанесени с твърд тъп предмет, предполага се с чук, а смъртта е настъпила преди около 48 часа. Версията за обир засега не се потвърждава, тъй като няма следи от разхвърляне и грубо претърсване на помещенията на къщата и прилежащото към нея барче. Оперативно-издирвателните и процесуалните действия продължават и в момента. Провежда се повторен оглед и претърсване на улици и дворове.

Труповете са открити снощи, след като единият от синовете не успял да се свърже с майка си и баща си, съобщи на извънредна пресконференция директорът на ОД на МВР-Русе комисар Светослав Първанов. Синът позвънил на съсед с молба да отиде да ги види. Гледката била ужасяваща и човекът веднага извикал кметицата, която алармирала полицията. Основната версия, по която се работи, е за убийство заради дългове – семейството е имало барче от 10-ина години, в което давали на почти цялото село да консумира на вересия. Според съселяни жената се притеснявала, че трудно ще си съберат парите, още повече, че по този начин се пазарува и от магазина, защото хората в Хотанца са бедни и нямат препитание.

Противоречива е информацията дали книгата, в която са описвани длъжниците, е налице или не. Според полицията - да, според хората от селото - тя липсва. В селото има инсталирани камери за видеонаблюдение, но те следят само площада и кметството, а къщата и барчето се падат малко встрани и затова не е заснето кой е влизал там. Убитите са били нормално семейство, според думите на съседите им. Преди да се пенсионират, жената е работила в Института за земеделско стопанство "Образцов чифлик", а мъжът е бил тракторист. Полицията разпитва цялото село, но засега данни за конкретен извършител на деянието, както и за възможния мотив за извършеното убийство. По думите на сина техниката и парите в къщата не липсват. Органите на реда работят по всички възможни версии. /БГНЕС

Русе / България

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket