петък, 22 юли 2011 г.

Малко по малко смъртта на Яна се разплита

Намериха ДНК на убиеца под ноктите на момичето

Гадже удушило Яна

Изправиха го пред детектор на лъжата, пробиха алибито му

Гадже е удушило Яна, научи “в ст”. 30-годишният мъж е арестуван в сряда около 22,30 ч. "Има задържан по случая, на който е наложена мярка за неотклонение от 72 часа", потвърди вчера градският прокурор Николай Кокинов.

Малко по малко смъртта на Яна се разплита

Фото facebook.com

30-годишният мъж е подозиран от няколко дни, след като по време на разпитите се държал объркано и неадекватно. Разследващите предполагат, че вероятният убиец на момичето е бил в нейната компания до последно.
След като изслушали концерта "София рокс", двамата останали сами и тръгнали по алеята към Националното радио. Не е ясно обаче какво е предизвикало агресията на мъжа, който бил под въздействието на алкохол.
По време на огледа на трупа на Яна изпод ноктите на тялото експертите биохимици успели да извадят биологичен материал, който не е неин. Освен това криминалистите открили и косъм по дрехите на Яна, който не съвпадал с косата на момичето. Пробите от двата ДНК анализа съвпаднали и станало ясно, че принадлежат на един и същи човек.
Пробата от ДНК-то обаче не съвпадала с нито един от профилите в базата данни на МВР. Тогава разследващите се насочили към един от привиканите по-рано в СДВР хора, които били разпитвани за случая. Показанията му били объркани, но това не се дължало на изпития същата нощ алкохол. Според психолозите, в разказа му имало силно изразена защитна теза, която водела към съмнение, че скрива факти от нощта на убийството. Мъжът бе подложен на детектор на лъжата вчера следобед. И алибито му е пробито на полиграфа.
Полицията не разкрива нищо около самоличността на 30-годишния мъж - откъде е, дали работи, дали е бил в компанията на Яна във фаталната нощ на 9 юли. "Портретът на човек, който броди в Борисовата градина, е смешка. Това не е наш фоторобот - не издирваме такъв човек заяви вчера зам.-директорът на СДВР Ивайло Спиридонов.
Трупът на Яна Кръстева бе намерен заклещен в дърво в Борисовата градина в столицата до алеята, водеща към сградата на БНР. Тялото на Яна е открито полуголо, без сериозни белези за насилие. Има съмнения, че е била изнасилена. Аутопсията на съдебните медици пък посочи, че Яна е била удушена.
До смъртта си Яна радвала малчуганите с ръчно изработени играчки в работилницата в столичен мол, разказа вчера нейна приятелка. Паралелно с това учела темите по литература, защото най-накрая решила, че няма да се занимава с икономика, а с хуманитарни науки. На 6 юли издържала с петица изпита по литература в Софийския университет.
Димитър Илиев

в ст / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket