четвъртък, 28 юли 2011 г.

Мехмед Юмер от Кърджали се барикадира в жилището заедно със семейството си,плаши, че ще се самозапали

Оставен на улицата плаши, че ще се самозапали

СНИМКА ДАРИК

Юмер се барикадира в жилището заедно със семейството си.

28.07.2011

Мъж, загубил апартамента си, се барикадира в жилището и заплаши, че ще се самозапали. По този начин Мехмед Юмер от Кърджали се противопостави на частния съдия изпълнител Росен Сираков да влезе във владение на апартамента, за да го предаде на новия му собственик. Веднага на мястото беше изпратена група за борба с масовите безредици, сили на пожарната и Бърза помощ.

Драмата за Юмер започнала, след като загубил дело в кърджалийския районен съд и бил предаден на съдия изпълнител, който трябва да изпълни решението в полза на кредитора. Мехмед, който живее и работи като строител във Франция, купил апартамента за 100 000 лв. от свой роднина. Платил 60 000 лв. и написал разписка, че дължи още 40 000. Теглил е банков кредит и изплатил остатъка. Проблемите започнали, когато година по-късно роднината обявил, че не е получил 40-те хиляди лв. Мехмед няма документ, за да докаже, че ги е дал, защото е броил парите на ръка. Завел дело, но роднината го печелил и Мехмед започнал да плаща всеки месец при съдия-изпълнителя Росен Сираков по 2000 лв.. Една от вноските обаче е от 1507 лв. Това е основание споразумението за покриване на остатъчната сума да се прекрати.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

:::

Екшънът със семейството на 36-годишният Мехмед Шефкет , който се барикадира в апартамант в центъра на Кърджали

Барикадиралият се Мехмед Шефкет смята, че е жертва на имотна измама

27 юли 2011 1

Снимки: Нов живот

Кърджали /КРОСС/ Екшънът със семейството на 36-годишният Мехмед Шефкет , който се барикадира в апартамант в центъра на Кърджали и заплаши да се самозапали,продължава, информира Нов живот. Споразумяха се в 13 ч. днес при него да се проведе среща с адвокатите на двете страни и съдия-изпълнителя за изясняване на случая. Ще изпратя жената, аз ще остана заключен в апартамента, заяви Мехмед...

Станаха известни и подробности около задълженията на семейството. 36-годишният Мехмед Шефкет е купил апартамента за 100 000 лв. от свой роднина. Платил е 60 000 лв. и е написал разписка, че дължи още 40 000. Теглил е банков кредит и изплатил остатъка. Мехмед живее и работи във Франция като строител. Проблемите започнали, когато година по-късно роднината обявил, че не е получил 40-те хиляди лв.

Мехмед няма документ, за да докаже, че ги е дал, защото е броил парите на ръка. Завежда се дело, роднината го печели и Мехмед започнал да плаща всеки месец при съдия-изпълнителя Росен Сираков по 2 000 лв.. Една от вноските обаче е от 1 507 лв. Това е основание споразумението за покриване на остатъчната сума да се прекрати. Така, според Мехмед, заради 500 лв. апартаментът му е продаден на търг.

Потърпевшият е подал сигнал в Инспектората на Министеството на правосъдието. Мотивът му е, че срещу него са гледани 4 дела и той е осъден по тях, без да знае. На призовките било написано, че е отказал да ги подпише, а в същото време той е бил във Франция. Документите са фалшиви, твърди Мехмед Шефкет. Подал е и жалба до Районната прокуратура.
Подробности около историята с кредитите: от кореспондента на БНТ Красимир Ангелов.
Това обаче не спира изпълнението на съдебното решение и днес Росен Сираков се опита да въведе във владение на апартамента новите собственици. Има закони, аз ги изпълнявам, каза Сираков. Мехмед и жена му Нериман са платили общо за жилището над 200 000 лв. Те са от близките до Кърджали села, имат две малки дъщери, едната е само на няколко месеца.
При появата на полиция Мехмед извади туба с бензин и заплаши да се самозапали, ако някой направи опит да влезе в апартамента. Директорът на областната полиция комисар Валери Баранов лично разговаря с барикадиралите се.

Снимки: Нов живот

crimebgtimes.blogspot.com

Кърджалийско семейство се барикадира, ще се самозапали

27 юли 2011

По непотвърдена информация мъжът дължи пари и съдия изпълнител е пристъпил към извеждането му от жилището.

Кърджали /КРОСС/ Семейство от Кърджали се е барикадирало в апартамента си и заплашва да се самозапали, съобщава „Нов живот”. Край жилищната кооперация в центъра на Кърджали има струпани коли на полицията и пожарната. На мястото е директорът на Областната дирекция на МВР комисар Валери Баранов, който разговаря със семейството, както и шефът на пожарната Христо Тодоров.



По непотвърдена информация мъжът дължи пари и съдия изпълнител е пристъпил към извеждането му от жилището. Пред кооперацията е и съдия-изпълнителят Росен Сираков.

Той сподели, че е пристъпил към извеждане след решение на съда, което е в полза на кредитора.

Апартаментът се намира на втория етаж на кооперация от лявата страна на сградата на общинската администрация. Съвсем близо е и до Областната дирекция на МВР.

Екип на „Нов живот” е на мястото на събитието. По наши наблюдения в жилището в момента се намират едно дете, една жена и двама мъже.

Снимка: „Нов живот”

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket