четвъртък, 26 май 2011 г.

ОБРАХА бат Петьо - КОНЯ

Задигнали два часовника „Омега” на експрезидента

Крадци в дома на Петър Стоянов

Избрали момента, когато се срещал във Виена с Бил Клинтън

МОНИТОР

Крадците са следили няколко дни експрезидента, преди да го оберат

ВИКТОРИЯ ПЕНКОВА

26.05.2011

Крадци свиха два маркови часовника на експрезидента Петър Стоянов от дома му в събота срещу неделя през нощта, докато той е бил на среща с американския си колега Бил Клинът.

Стоянов открил, че апартаментът му на столичната ул. „Кузман Шапкаров” 2, точно зад Централна поща, е разбит в неделя привечер. Лично отишъл до СДВР в 19 ч в неделя, за да подаде жалба.

Извършителите издебнали момента, когато експрезидентът и съпругата му Антонина заминали за Виена в събота, за да дадат старта на оглавяваната от експрезидента фондация „Център за глобален диалог и сътрудничество”. Според криминалисти жилището е било наблюдавано поне няколко дни. Оттам обаче бандитите успели да приберат само двата часовника на бившия политик. „Те са марка „Омега”, много са скъпи”, ожалил се той пред ченгетата. От жилището не било взето нищо друго. Парите на Стоянови също били непокътнати.

„В апартамента на Петър Стоянов няма камери. Най-близката се намира до Централна поща. Вече сме изискали записите. Ще видим кой е влизал и излизал от блока”, разказа пред „Монитор” зам.-шефът на СДВР Христо Терзийски. Очаква се до няколко дни Петър Стоянов да бъде привикан в полицията за повторен разпит. Той ще трябва да каже и дали от дома му не е взето още нещо, което в момента на пристигането си не е забелязал, че липсва. По непотвърдена информация това е втори удар от бандити срещу Стоянови. Преди няколко месеца крадци разбили колата на бившата първа дама Антонина, но не взели нищо толкова ценно, колкото часовниците. Те били подарък на ексдържавния глава от високопоставени политици. Апартаментът имал СОТ, но той не бил задействан, което означавало, че крадецът действал бързо и професионално, смятат разследващите.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket