вторник, 9 август 2011 г.

Маскирани бандити убиха 52-годишния лихвар Илия Симеонов от с. Горна Митрополия,

Маскирани убиха лихвар пред жена му

Килърите мъчили Илия, за да каже къде са парите

Маскирани бандити убиха 52-годишния лихвар Илия Симеонов от с. Горна Митрополия, след като нахлуха в дома му и го измъчваха близо час, за да каже къде крие парите си. Жестокото убийство станало пред очите на съпругата му Нина, която също била изтезавана. Кървавото престъпление се разиграло в 2,30 ч в неделя срещу понеделник. Убийците били петнадесетина души. Съседите не чули нищо, тъй като кучетата в дома на Симеонов били упоени.
Бандитите мъчили близо половин час съпрузите, за да признаят къде крият парите от лихварската си дейност. Накрая Илия бил умъртвен със зверски удари по главата. След като бандитите си отишли, жената успяла да се развърже и изтичала за помощ при съседите.
След като се съвзела, Нина разказала, че нападателите били слаби, говорели завалено. Отмъкнали ключовете на колата и на микробуса на Илия. Взели дебитните му карти, златен синджир и мобилните телефони. Претарашували и обърнали наопаки покъщнината.
Имал е най-много 2-3 хил. лв., предположи вчера братът на лихваря Симеон Симеонов. Илия им дал заем, така са го набелязали, допуска шофьорът. Потресените жители на Горна Митрополия подозират шайка роми от друго село.
Илия Симеонов се занимавал с раздаване на кредити от 5 години, твърди съседка. Той е бивш военен от закритото ракетно поделение в Телиш. Имал законен пистолет, но го продал миналата година. Къщата на убития е в края на селото. Тя е стара, без видими белези за охолство.
Евгени Горанов

в ст / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket