понеделник, 22 август 2011 г.

Пребиха зверски жената на бизнесмен ! Челюстта й е счупена на две места, на главата има 7 шева !

Пребиха зверски жената на бизнесмен

Челюстта й е счупена на две места, на главата има 7 шева

понеделник, 22 август 2011

Варна

Неизвестни бандити нападнаха и пребиха зверски съпругата на собственика на транспортната фирма “Коско ООД” Мариана Косева.

Инцидентът станал в петък, около 8,30 часа, в района на кръстовището между бул. „Сливница” и ул. „Оборище”, в близост до дома на Косеви във Варна. Нищо неподозиращата жена разхождала кучето си, когато била нападната от двама неизвестни, които я пребили почти до смърт с твърд предмет.

Челюстта на жената е счупена на две места, има множество хематоми и кръвонасядания, разкъсани мускули, а на главата и са направени 7 шева. Съпругът на жертвата Косьо Христов се страхува, че нападателите могат да намерят жена му в болницата и да я довършат.

Страх ме е за живота и здравето на дъщеря ни, както и за моя, заяви още транспортния шеф. Това е невероятна трагедия за мен и семейството ми, а полицията ни отказва охрана, коментира той. Това е опит за убийство, поръчано от хора, за които човешкия живот е за жълти стотинки.

Садизмът на тези хора, бездушието, с което са удряли почти до смърт една беззащитна, слаба жена, показва до каква степен са стигнали определени среди в своето падение. Моето семейство не е навредило на никого, не се е занимавало с незаконни дейности, за да бъде сполетяно от такова зло, каза още той.

Преди години транспортната му фирма му „Коско" бе една от компаниите, с които община Варна сключи договор за обслужване на градските автобусни линии. По-късно общината се отметна от споразумението с фирмата и със заповед на кмета на града отстрани „Коско", като подели линиите му между „Транстриумф” и „Градски транспорт”, обслужващи града.

Имаше изпълнения като в гангстерските филми с блокиране на входовете на автобазата му, за да не могат автобусите да излизат на работа, претенции за неплатени горива и наеми, като накрая нещата стигнаха до съдебни дела и спорове, които да се решават дори в ЕК.

Не искам да правя връзка между нападението срещу моята съпруга и факта, че два дни преди това изпратих писмо до областния управител и председателя на Общинския съвет във Варна, с което ги уведомих, че съм получил отговор на жалбата ми за „Коско” от Европейската комисия.

От него става ясно, че има нарушение на Регламент 1370/2007 г. и предстои да бъде направена проверка за основанията, на които и в момента се предоставят обществените услуги за пътнически превози от другите два оператора във Варна, каза Косьо Христов.

Калинка Пенчева от ОД на МВР-Варна съобщи, че във връзка с извършено тежко престъпление по случая е образувано досъдебно производство, а случаят е предаден на Районна прокуратура.

Огласяване на детайли от разследването, както и данни за предполагаемите извършители, дадени от близки на потърпевшата, са извън правомощията ни, уточни тя. Коментарите около транспортната фирма „Коско” и вандалският акт във Варна са, че става въпрос за пари и бизнес интереси в транспорта.

Хора в бранша припомнят, че наскоро общинският съвет прие решение „Градски транспорт” да изкупи дяловете на частната фирма „Транстриумф Холдинг”, заради изискването на ЕС да не се финасират с европейски пари проекти за градския транспорт, където дял има и частния бизнес.

С изкупуването на частната фирма, оОбщината се надява да получи финансиране от близо 50 млн.лв. за изграждане на транспортната стратегия на града. Коментареите са, че сега вероятно и „Коско”, като частен превозвач, може да потърси правата си в транспорта на Варна. И резултатът е налице.

Добромир Радушев

асн / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket