вторник, 23 ноември 2010 г.

19-годишно момче е настанено в „Пирогов” със счупен череп и опасност за живота след побой пред заведение в Студентски град в София

19-годишен се бори за живота си след побой в Студентски град

Николай Христов,Павел Хаджиев

19-годишно момче е настанено в „Пирогов” със счупен череп и опасност за живота след побой около 4.30 ч. пред заведение в Студентски град в София. Заедно с него са пострадали още трима младежи. Момчета били нападнати от неизвестна група при излизане от дискотека „Котън Клуб”.

Боят станал на метри от дискотеката, близо до денонощен павилион за закуски. Самоличността на нападателите към момента все още не е известна.

В резултат на побоя 19-годишният Денис Пехливанов е със счупен череп и опасност за живота, съобщиха от МВР. Другите трима пострадали са с по-леки травми. Те са били прибрани от полицаи в Седмо РПУ, където да дадат показания за случая и се очаква по-късно да бъдат освободени.

Дарик научи, че вероятната причина за боя е скарване между двете групи. Точните обстоятелства, довели до инцидента, обаче тепърва ще се изясняват, уточниха от МВР.
Районът, където компанията е била нападната, е отцепен от полиция.

Районът на Студентски град не е по-опасен от всеки друг район на София. Това каза за Дарик Димитър Дилчев - кмет на район „Студентски" във връзка с инцидента с 19-годишния младеж.

Димитър Дилчев: „Надявам се извършителите да бъдат заловени по-бързо и да се вземат много строги мерки и пред съда да си получат заслуженото. Това е нещо, което не може по никакъв начин да се толерира".

Смятате ли, че трябва да се вземат някакви допълнителни мерки спрямо насилието в района, тъй като това не е първият подобен инцидент?

Димитър Дилчев: „Това е работа на МВР. Районът не е опасен, той не е по-опасен от който и да е район в София. За съжаление в София, и във всички други градове, такива инциденти стават. Няма как кметовете да реагират на тези неща. Вероятността да стане такова произшествие е еднаква в целия град. Трагедията е, че това става напоследък все с млади хора. Дай Боже момчето да се оправи. Тук не говорим за Студентски град. Тук говорим за насилието между младите хора. Не е редно да гледаме само Студентски град за тези неща. Тук е въпросът не къде се е случило, а защо се е случило, и защо става сред младите хора. Нима ако стане в центъра на София, няма да му обърнем внимание?! До там ли сме се докарали?"

На 5 декември 2008 г. студентът Стоян Балтов беше пребит до смърт от други момчета пред столичната дискотека „Амнезия” в Студентския град. Съдебномедицинска експертиза доказа, че 20-годишният студент по фармация е починал от черепно-мозъчна травма. Следите от побоя приличали на грайфери на обувки, пише в експертизата.

дарик / Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket