четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Ученичка от преславската гимназия по селско стопанство родила момиченце през лятната ваканция

Десетокласничка ражда през ваканцията, оставя бебето си

четвъртък, 25 ноември 2010

Шумен

Ученичка от преславската гимназия по селско стопанство родила момиченце през лятната ваканция, но оставила детето в дом и отново влязла в час.

16-годишната Д.Р.Д. не е посочила баща на детето си, а нейното семейство живеело в крайна бедност, сочат докладите на дирекциите по „Социално подпомагане” и „Закрила на детето”. Бебето проплакало през август в МБАЛ-Шумен, но още в болницата майката - ученичка обяснила, че няма къде да гледа рожбата си и ще продължи да учи в десети клас тази учебна година.

Новороденото е настанено в социален дом с решение на районния съд в Шумен. Тийнейджърката Д.Р.Д. обаче не е подписала декларация, че се отказва от момиченцето си П. и детето ще бъде гледано една година в дома. Проверка на социалните работници е установила, че самата ученичка живее в крайна мизерия, защото двуетажната къща на родителите й била паянтова и с течащ покрив. Фамилията нямала вода и баня, а единствената „екстра” в жилището е електричеството. Майката и бащата на непълнолетната родилка били категорични, че не могат да издържат и внучка. В училището на момичето изобщо не знаеха за престоя й в родилно отделение.

От началото на годината 28 изоставени деца са били върнати в биологичните им семейства. Нови 94 деца в Шуменско са били оставени в домове. Около 40 са осиновяванията, като по-голям дял са тези за чужбина, става ясно от справките на местната социална дирекция.

Биляна Веселинова

иас / Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket