четвъртък, 25 ноември 2010 г.

Ескалатор захапа 3-годишно дете

Ескалатор захапа 3-годишно дете

четвъртък,25 ноември 2010

Варна

Светкавична реакция на екип на аварийно-спасителни дейности към Пожарната във Варна спаси ръката на 3-годишно момченце, заклещено в ескалатор в търговски център.

Около 11,30 часа, докато се возело на подвижната платформа в Гранд Мол Варна, 3-годишното момченце, което било оставено свободно от майката, загубило равновесие, подхлъзнало се по стръмните стъпала и паднало в началото на ескалатора, където лентата заклещила ръчичката му.

Подвижното съоръжение захванало с ръката и част от ръкава на дрехата му, разказаха очевидци. Детето уплашено се разпищяло и крясъците му се чули из целия МОЛ, но бързата реакция на служителите, които спряли веднага захранването, предотвратили по-тежък инцидент.

Управата веднага сигнализирала на телефон 112 и на мястото след няколко минути пристигнал екипът за аварийно-спасителни дейности към Пожарната във Варна от трима пожарникари и двама техници.

Специалистите разглобили половината ескалатор, за да освободят ръката на малкия Йоан. Детето е без сериозни травми, но е откарано с кола на Бърза помощ в Шокова зала на МБАЛ „Света Анна”. Оттам казаха, че детето е добре и само връхчетата на пръстите му са посинели от притискането в машината. Няма контузии и други травми, а само уплаха, която бързо преминала.

Добромир Радушев

иас / Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket