вторник, 27 септември 2011 г.

Крими информационен бюлетин - 27.09.2011 г.

Информационен бюлетин

Пловдив. 47 души са задържани снощи за нарушаване на обществения ред по време на неразрешен протестен митинг, свързан със събитията в Катуница. Срещу 8 от тях са образувани бързи производства, на 9 са съставени актове по Указа за борба с дребното хулиганство. 14 непълнолетни младежи, участвали в протестите, са предадени на родителите си с протокол. На останалите са наложени различни административни наказания. Снощи около 19 часа в протестния митинг на площад „Съединение” участваха около 2000 души, сред тях и футболни фенове, събрани чрез призив по социалната мрежа в интернет. Половин час по–късно шествието се отправило към централния площад, съпровождано от полицейски кордон. Въпреки полицейското присъствие някои от протестиращите успели да хвърлят пиратки и бомбички, както и камъни по движещи се автомобили. Счупена била камерата на една от националните телевизии, потрошено било и предно обзорно стъкло на полицейски бус. Няма пострадали граждани и полицейски служители. Междувременно в пловдивската дирекция на МВР постъпили и лъжливи сигнали за напрежение в ромските махали, но проверките установила, че там обстановката е спокойна, проведени са разговори и с гражданите в тези кварталите. Днес превантивната работа в рисковите квартали за недопускане на ескалиране на напрежението там.
Столичанин е задържан в полицията за притежание на фалшиви евра и подправена лична карта. В събота около 18.00 часа в сектор „Противодействие на икономическата престъпност” бил получен сигнал, че той сее опитал да пробута в казино фалшива банкнота от 200 евро. При последвалата проверка сигналът бил потвърден – оказало се, че Р.Г. /24 г./ се легитимирал с подправена лична карта, носел в себе си и 19 неистински банкноти с номинал от 200 евро на обща стойност 3 800 евро. По случая е образувано досъдебно производство. След докладване на материалите в прокуратурата му е наложен арест в рамките на 72 часа.

Благоевград. Служители на регионалното звено на ГДБОП иззеха и унищожиха 728 кг марихуана при специализирана операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на община Петрич. При извършена проверка в държавен горски фонд землище на с.Габрене полицаите открили нива със засадени 114 корена от наркотичното растение, с височина 2,5 м. Общото унищожено количество канабис възлиза на близо 730 кг. Предприети са мерки по установяване на лицата, стопанисвали нивата. По случая е образувано досъдебно производство.

В.Търново. Служители на областната дирекция задържаха обявен за общодържавно издирване. Тази сутрин, около 02,19 ч. на кръстовище в града те спрели за проверка л.а. „Пежо 206”, управляван от 27-годишен жител на Г. Оряховица. В колата пътувал и съгражданинът му С.Н. /29г./. Последвала справка за шофьора и спътника му, която показала, че С.Н. е обявен за издирване във връзка с водено срещу него досъдебно производство в РУП–В. Търново. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу водача е образувано бързо производство за притежание на наркотично вещество – при обиск в него е намерен и иззет около грам канабис.

София област. Полицаи от РУП – Своге задържаха 40-годишна криминално проявена, извършила само за един следобед шест кражби. Снощи, докато патрулирали в централната част на града, служителите на реда забелязали жена със съмнително поведение. В нея те открили две чужди лични карти, свидетелство за правоуправление и документ за платена гражданска отговорност на автомобил, но самата тя била без лична карта. След като криминалистите установили самоличността й - Б.П. /40 г./ от Варна, установили, че същия следобед била свалена от кондуктора на влака на гарата в Своге, тъй като се возела без билет. Минути по-късно дамата се впуснала в действие. Най-напред се вмъкнала в къща, чиято врата не била заключена. В една от стаите видяла оставено на шкаф мъжко портмоне, грабнала го и избягала, без да я усети собственикът, който през това време бил в дома си. За нейно съжаление в портмонето имало само документи. После гастрольорката отишла на пазара и се заговорила с жена, която носела тежки пазарски торби. Докато приказката вървяла Б.П. успяла незабелязано да бръкне в една от чантите и да открадне портмонето на непознатата с пари и документи. Влязла и в сувенирен магазин в центъра на града, където използвала заетостта на продавачката и отмъкнала портмонето й с 20 лева, дебитна и лична карта. При проведения разговор, варненката признала и за още четири свои кражби, извършени същия следобед по идентичен начин. Дамата набързо вземала парите от откраднатите портмонета и захвърляла ненужните й документи. Б.П. е задържана в рамките на 24 часа, продължава работата по документиране на престъпната й дейност.

Кърджали. Служители на областната дирекция издирват измамници, успели да измъкнат 1800 лв. от 70-годишна жена. Сумата била “заработена” по най-популярната схема – съобщение, че синът в семейството е причинил катастрофа, при която е загинало дете и спешно са необходими пари, за да отърве задържането. Разтревожената майка изобщо не се усъмнила в достоверността на разговора и около 15.30 часа предала парите пред жилището си на непознат за нея мъж. По случая е образувано досъдебно производство за измама. Полицията отново призовава гражданите да проявяват повече бдителност когато непознати им се обаждат по телефона и в никакъв случай да не избързват с изпълнението на предложените сделки.

Кюстендил. 38-годишен мъж от с. Рилци, извършил кражба от петролна база, е задържан вчера от служителите на реда. Той бил засечен докато шофирал лекия си автомобил „Пежо”. При проверката се оказало, че багажникът на колата му е пълна с електрически проводници и водопроводни части. Последвалите оперативни действия установили, че Ю.Т. е откраднал частите от петролна база в Кочериново. Той е задържан с полицейска заповед за 24 часа, по случая е образувано дознание в РУП Рила.

crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket