петък, 9 септември 2011 г.

Гей двойката Владо Тотев и Бисер Борисов, които бяха арестувани заради възлагане на мокра поръчка, са планирали убийство на кредит

Жертвата започнала да заеква, когато и съобщили за заговора

Гей двойката платила убийство с кредит

Взели назаем 7 бона за капарото на килъра

КРУМ СТОЕВ

Докато Владо и Бисер уточнявали детайли около покушението, коментирали по мобилните телефони и любовните си приключения с различни мъже.

ЙОРДАН ЙОЧЕВ

09.09.2011

Гей двойката Владо Тотев и Бисер Борисов, които бяха арестувани заради възлагане на мокра поръчка, са планирали убийство на кредит. Двамата мъже взели заеми от 4 различни банки, един от които за 80 000 лева, и не можели да ги обслужват. Притиснати до стената, двамата решили да организират покушението на 42-годишния Явор Гаврилов. Мъжът имал 90 квадрата апартамент зад румънското посолство в София, оценен на 110 000 лв., който възнамерявали да присвоят, след като го убият. Заради липсата на пари обаче Владо и Бисер взели заем от 7000 лева, за да платят капаро на извършителя, съобщиха разследващи пред „Монитор”.

Сложната схема беше разплетена от столични полицаи от СДВР на 3 септември, когато била платена първата част от парите за мократа поръчка. Веднага след това били арестувани всички по веригата. Бисер бил изненадан точно преди да влезе в столичен магазин Т-маркет. По същото време барети нахлули в луксозната квартира в кв. „Иван Вазов”, където живеел Тотев с мъжката си половинка. Докато му претърсвали апартамента, русенските им колеги сложили белезниците на криминално проявения Камен Колев с прякор Меча, който приел да извърши убийството. Криминалистите от дунавския град веднага били готови да действат, като получили сигнал от софийските си колеги, защото познавали отлично Колев.

Останалите двама ангажирани около организацията на убийството били посредникът Юлиан Николов и куриерът Пламен, който занесъл парите до Русе.

„Двамата поръчители се бяха обърнали към посредник, който имаше известни контакти в криминалните среди,

неговата задача беше да намери килър

обясниха разследващите. Според запознати Юлиан бил фитнес маниак със солидна физика. Преди да стигне до неговите услуги, гей двойката сама се опитала да си намери човек за убийството. Трима казали „да” на предложението, но двама поискали 30 000 лева, а един обявил цена от 20 бона, което отказало Бисер и Владо. Хомосексуалистите планирали спешно да ликвидират Явор, защото вече имали няколко купувачи за апартамента му.

Жилището било прехвърлено по най-елементарния начин чрез използване на фалшиво генерално пълномощно, издадено на името на Владо, след което имотът си сменил собственика. Предстои проверка на нотариуса, за да се установи дали и той е

взел пари за изповядването на сделката

Поръчителите се познавали с него от трети човек. Той чул, че Явор е закъсал с пари и иска да си ипотекира жилището, а Владо се представил за човек с контакти в определена банка, от която може да му издейства по-добри условия. Паралелно с разговорите по телефона, при които двамата поръчители уточнявали детайли от плана, Бисер и Владо си говорели за любовните си приключения с различни партньори.

След като плановете им били осуетени, полицаите отишли при потенциалната мишена, за да й съобщят за готвения план.

„О, боже. Вие сериозно ли ми говорите.

И кога трябваше да бъда убит

шокирал се Гаврилов. Разследващите му обяснили, че по план вчера (на трети септември – б.а.) е трябвало да бъде похитен, затова през последните 3 месеца е бил с полицейска охрана, без да знае. Мъжът пребледнял от ужас, започнал да заеква и да трепери.

„Момчета, цял живот не мога да ви се отплатя”, казал Явор пред полицаите и им благодарил над 15 пъти.
.
Сменили ключалката за жилището на Явор
Докато Явор е бил на морето, за да работи, ключалката за апартамента му е била сменена. Гаврилов оставил ключовете за жилището на свои приятел, за да го наглежда и да го използва като склад, докато той не си е в София. Като се върнал през май, установил, че не може да си влезе. Предполага се, че именно тогава Владо или изпратен от него човек е сменил ключалката.

Докато траело разследването, криминалистите имали няколко критични момента. Единият бил дни преди арестите, когато полицаите останали с впечатлението, че убийството ще бъде извършено по-рано, и се наложило екип да стигне до 3 минути до жилището, за да спаси Явор от евентуалното покушение.

в мо / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket