четвъртък, 15 септември 2011 г.

Доберман разкъса 3-годишната Мирела пред очите на майка й

Прегриза й вратлето пред очите на майка й Милена

Доберман разкъса Мирела от ревност

Кучето побесняло, че 3-годишното дете си играе с улично коте

Доберман разкъса 3-годишната Мирела пред очите на майка й. Домашното куче изревнувало, че момиченцето си играе с улична котка. И се хвърлило срещу детето. Мелезът между доберман и "улична превъзходна" прегризало вратлето на Мирела, която издъхнала за минути - след разкъсана сънна артерия и обилна кръвозагуба.

"Оставете ни, преживяваме нечовешка мъка. Как да понесем загубата?", пита през сълзи дядото на Мирела, докато заключва портата пред чуждите хора, събрали се до къщата на ужасите в ромския кв. "Рудничар" в Перник. Зад вратата, събрани смълчани в двора на къщата, са се събрали близките на Мирела. Току-що са изпратили дрешки, за да бъде облечено малкото Миме за последния си път към дома. Дядото е съсипан, но в гласа му трепери нотка на ярост. Не към околните, а към близките, защото не са предотвратили драмата. Никой обаче не е и предполагал, че четириногият любимец ще се превърне в кръвожаден убиец и ще отнеме живота на дете. "Отиде си мъничето, а беше толкова сладко и умно. С какво това семейство е заслужила тази участ", рони сълзи и хлипа на улицата и съседката Иванка Кръстева. Жената първа се притекла на помощ след писъците на Мимето. Както и останалите комшии обаче, нищо не могла да стори, за да го спаси. Ужасната трагедия се разиграла малко преди 20 ч във вторник точно до портата на двора. Бабата тръгнала за работа и в къщата останали майката Милена и невръстната Мирела. Двете се заиграли карти на пътеката, а около тях както винаги се навъртало домашното им куче. Изневиделица се появила улична котка и Мимето я гушнало да я гали. После поискала вода и майка й влязла вътре, за да й донесе. След секунди чула силен писък. Изтичала навън и видяла кучето над детето, а около тях кръв. Жената закрещяла и се хвърлила да се бори с псето. Веднага притичали и дузина съседи. "Няколко мъже от близките къщи дори прескочиха оградата", разказва комшийката Иванка. "Хвърлиха се да освободят детето от пастта на звяра, но трима едва успяха да го откъснат от Мимето. Когато я вдигнаха, главичката й висеше, толкова жестоко бе разкъсана. Кучето продължаваше да напада и дори ухапа майката по хълбока", реди жената през сълзи спомените си от кошмара. И разказва, че един от съседите качил майката и дъщеричката в колата си и натиснал педала на газта към болницата. Детето обаче вече било в клинична смърт. Лекарите от Спешното отделение не могли да сторят нищо, за спасяване вече било късно.
"Момиченцето бе с разкъсано вратле.
Сънната артерия бе прекъсната и кръвта е изтекла много бързо", обясняват медиците в Перник. Екипът, който е приел хлапето, още не може да се отърси от спомена за Мирела. Специалисти с дългогодишен стаж споделят, че подобно нещо не са виждали.
Вчера, ден след трагедията, кварталът е притихнал от ужас и скръб. Всички съчувстват на семейството на Мирела за загубата. Мнозина обаче не си спестяват обвиненията към близките, че са позволявали на детето да играе с куче с подобна порода и нрав. Някои дори се нахъсват да изгонят своите дворни помияри, за да не попаднат в такава ситуация.
Съседи разказват, че семейството купило къщата в квартала преди около 5 г. Живеели заедно бабата Иванка, майката Милена, брат й, който е още ерген, и малкото Миме. Иванка работела, а Милена в момента била на трудовата борса. Кучето имали поне от година. Мирела постоянно си играела с него, дори го хранела от шепичките си. Според една от хипотезите именно котката е предизвикала ревност в кучето . "Лаеше по чужди хора, скачаше по оградата, когато някой минаваше по улицата", признават съседите. Нито един от тях обаче не е чул или видял псето да ръмжи срещу момиченцето.
Кучето убиец е умъртвено около час след трагедията. Дошлите на място полицаи го прибрали, а после го подложили на евтаназия.
Анна ГЕОРГИЕВА

в ст / CrimeBgTimes.Blogspot.Com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket