понеделник, 13 декември 2010 г.

Започна проверка на работата на уличения в убийството на 30-годишния Димитър Груев от село Михнево полицай Евтим Каламски

Четиричленна комисия започна проверка на полицая-убиец

13 декември 2010

Петрич, България

Четиричленна комисия, оглавявана от началника на РУ на МВР в Петрич Страхил Иванов, започна проверка на работата на уличения в убийството на 30-годишния Димитър Груев от село Михнево полицай Евтим Каламски, съобщава "Струма". Случаят с Груев, който издъхна след побой, нанесен му в заведението на съпругата на полицая Каламски, потресе страната.
Смъртният инцидент е станал по време на дежурство на Каламски, който, вероятно за да прикрие участието си, отишъл пръв на мястото на инцидента, вече като полицай, който разследва смъртта на младия мъж.
Комисията ревизира работата на Каламски и проверява всички сигнали, постъпвали в полицейското управление, срещу него.

Дисциплинарната проверка ще свърши в кратки срокове, каза вчера директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград Йордан Кочев. След доклада на комисията ще взема мерки, засега се въздържам от коментари, има съд за установяване на виновността на служителя на МВР, обясни комисар Кочев.

Хората от Михнево твърдят, че поведението на Каламски се дължало на близките му контакти с началник в петричкото управление на МВР, които комисията в момента проверява. Предполага се, че дисциплинарното уволнение на Каламски ще повлече след себе си и защитниците му в полицията.

В момента петричкото управление на МВР е обект на проверка и от ръководството на МВР в София, лично министърът на вътрешните работи на МВР Цветан Цветанов е изискал точни доклади за работата там. На бюрото му са резултатите от проведения конкурс за началник на РПУ на МВР - Петрич, което е от най-тежките в страната.

Сегашният началник Страхил Иванов го оглави временно до назначаването на титуляр. Има данни, че новият петрички полицейски шеф ще бъде човек от София с цел овладяване на обстановката там. Според ръководство на пиринската дирекция в петричкото управление предстоят драстични смени. Служителите от криминалния сектор засега показват най-добри резултати и вероятно от техния състав ще бъдат бъдещите шефове.

Преди съпругата на Евтим Каламски - Любка, да започне да стопанисва заведението в детската градина на село Михнево, полицаят бе при мен да ме моли за съдействие да отворят заведение в ритуалната зала в кметството, но отказах. Не е вярно, че той е бил и мене, каза вчера кметът на петричкото село Михнево Живко Ласков по повод разпространяващите се в селото коментари.

В думите на шефката на РИОКОЗ - Благоевград Лена Павлова има някакво разминаване, не е получавала от мене писмо със запитване за разрешение за цех, уточни Ласков.

През 2004 година изпратих писмо до шефката на РИОКОЗ, тогава още беше ХЕИ, със запитване дали е разрешено в детска градина да има заведение. След седмица се получи отговор до община Петрич, в който се предписваше общината да вземе отношение и се казваше, че е невъзможно в детска градина да има заведение. Ще намеря това писмо и ще го покажа, заключи управникът на Михнево Живко Ласков.иаф

Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket