неделя, 19 декември 2010 г.

Тялото на 69-годишният Марин К. е било открито от негови близки на метри от дома му на улица „Синчец” в квартал Мътница

Бялата смърт застигна мъж пред дома му

неделя,19 декември 2010

Шумен

Тялото на 69-годишният Марин К. е било открито от негови близки на метри от дома му на улица „Синчец” в квартал Мътница сутринта в събота. От полицията уточниха, че няма данни за насилие, а според резултатите от аутопсията, мъжът е починал от измръзване.

Съседи коментираха, че Марин бил самотник и обичал да се черпи. Вероятно се е връщал от поредната софра в петък вечерта, но точно до телената ограда на портата си паднал и е заспал в преспите.

Едната му обувка била на около 50 сантиметра от тялото, уточниха очевидци. В 7.00 часа сутринта човекът е намерен напълно вкочанен.

По данни на метеорологичната станция в града, в петък срещу събота температурата на въздуха е била -15 градуса. Минусовите температури продължават и в неделния ден, когато по обяд термометрите в региона отчитат -2 градуса.

Полицейските патрули следят за бездомници и самотници, които може да станат жертва на бялата смърт, но в повечето случаи скитниците отказват да бъдат настанени в социалния център, коментира Десислав Райчинов от ОД на МВР-Шумен.

Преди известно време пък 48-годишният бездомник Вальо Белега бе приютен в общинското общежитие, но продаде за скрап желязната пружина на леглото си там, припомниха запознати.

Биляна Веселинова

асн / BgTimes.Net

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket