сряда, 8 декември 2010 г.

Въоръжени обраха златото на лихвар

Въоръжени обраха златото на лихвар

Полиция блокира Шумен, издирва двама

сряда,08 декември 2010

Шумен

Криминалисти от ОД на МВР-Шумен разследват въоръжен обир на заложна къща, станал посред бял ден в квартал „Добруджа” в града на ул. „Ген. Тошев”№1.

Сигналът е подаден около 10,15 часа от 35-годишен служител на фирмата, а според неофициална информация той е успял да натисне паник-бутон, свързан с частна охранителна фирма. Въпреки реакцията на мъжа, нападателите са го вързали за стол, заплашили са го с пистолет и са откраднали неизвестно количество златни накити и пари.

Всички входно-изходни артерии на Шумен бяха блокирани от полиция, а патрулни екипи проверяваха автомобили и по магистралата. Сигналът за обира е бил подаден и към съседните полицейски дирекции. Полицаите не изключвали и версията инсценировка, а нападнатия служител даваше цял ден показания в местното управление.

Собственик на заложната къща е Божидар Ботев (42г). Той има регистрирани още три фирми, които се занимават с отдаване на заеми. Не желая да коментирам нищо, главата ми е пламнала, каза Ботев по телефона на журналистите. Според запознати с разследването, полицията издирва двама мъже с ръст между 1,80 и 1,85 м и с добро телосложение.

Час и половина след обира, климиналисти се натъкнаха и на следи от автомобилни гуми в района на пътната детелина за Карнобат около градския язовир. Предполага се, че там апашите са объркали пътя, а полицаите са открили и чифт черни ръкавици, захвърлени в близките храсти. Шефът на ОД на МВР-Шумен Любомир Христов заяви лаконично, че „случаят ще бъде разплетен до край”. В района на обира няма видеокамери, които да са заснели престъпниците. Никой от живеещите наблизо пък не беше видял нищо.

Биляна Веселинова

асн / Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket