петък, 10 декември 2010 г.

Задушено бебе

Родители умориха бебето си насън

петък,10 декември 2010

София

Бебе на 2 месеца и половина почина, след като е било притиснато от родителите си, между които е спало. Нещастният случай е от ромската "Гиздова махала" в Дупница. Инцидентът е станал на 8- ме декември през нощта, малко след като детето е било кърмено от майка си и сложено да спи между родителите си, защото плакало.

"Като причина за смъртта съм посочила механична асфикция от затискане или загърляне. То е било притиснато от двамата си родители и се е борило за въздух. Записала съм и нещастен случай, и убийство, но заключението ще е на разследващите органи. Става дума за добре вървящо за възрастта си бебе, здраво и без заболявания", каза за Дарик патоанатомът д- р Димитрина Динкова. При аутопсията не се вижда аспирация на мляко в дихателната тръба и белите дробове, допълни д- р Динкова, като ще бъдат направени и необходимите съдебно- медицински експертизи.

Починалото бебе е било 3- то дете на самотна майка. Тя живее с бащата на децата си на съпружески начала- без брак, заради социалните помощи. "Излишно е да казвам за лошите хигиенни условия, при които живее семейството. На легло персон, с продънена пружина спят майката, бащата и бебето, а на другото- другите две деца", описа гледката д- р Динкова.

България е една от държавите в ЕС с най- висока детска смъртност, за деца до 5 години, като след нас е само Румъния. В страната ни умират 9 от 1 000 деца. "Причина за това са лошата здравна и социална политика. По- страшно ще стане ако включим и абортите. Правят се непланирани раждания, ромски майки раждат заради социални помощи, а други изоставят децата си в социални домове", коментира патоанатомът д- р Димитрина Динкова.

АСН / Крими Бг Таймс

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket