четвъртък, 30 декември 2010 г.

Трима крадци на метал са простреляни от охранител в Сливен

Охранител гръмна трима крадци на метал

четвъртък,30 декември 2010

Сливен

Трима крадци на метал са простреляни от охранител в Сливен. На апашите е оказана медицинска помощ и няма опасност за живота им, съобщиха от полицията. Екшънът се разиграл по обяд на 29 декември. Тримата младежи на възраст между 15 и 20 години се опитали да откраднат три метални врати от бившия месокомбинат "Родопа".

Предприятието не работи от години, а в него се използват само част от хладилниците. При изнасянето на вратите крадците били посрещнати от охраната на обекта - 64-годишният Й.И. от Сливен. Те отказали да се съобразят с призива му да оставят метала и гардът стрелял. "И тримата са засегнати със ситни сачми от газовия пистолет на охранителя", казаха за "Стандарт" от ръководството на полицията в Сливен. След стрелбата кражбата е прекратена. Според полицейски източници обаче оръжието на гарда е лично, а не служебно.

В момента се прави експертиза и тогава ще стане ясно дали този вид пистолети са разрешени. Ако не са, е възможно срещу гарда да бъде образувано дело, споделиха от полицията.

Георги Мангинов

асн / crimebgtimes.blogspot.com

Няма коментари:

Internet Jazz Radio Bg Times - Online from USA - 24 / 7

Photobucket